“ΝΟΜΙΜΟ – ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ, Η ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ Π.Δ.Ε., ΤΩΝ ΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/10/2016 - 11:19 | Author: Newsroom

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου & Βασίλη Βούγια
“ΝΟΜΙΜΟ – ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ, Η ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ Π.Δ.Ε., ΤΩΝ ΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.

& Ε.Β.Π.”
Κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας και ενώ έχουν στην διάθεσή τους την ίδια χρονική στιγμή πιστώσεις και για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. ή Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και για πρόσληψη σε Γενικά Σχολεία ως Συνοδοί μαθητών, δεν δίδουν για τοποθετήσεις τα κενά όλα μαζί, αλλά τα επιμερίζουν χρονικά σε δύο φάσεις, Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Γενικών Σχολείων.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να καταστρατηγείται ο υπάρχων κυρωμένος από το ΑΣΕΠ Οριστικός Αξιολογικός Πίνακας υποψηφίων αναπληρωτών, αφού δεν «τρέχει» ενιαία, με αποτέλεσμα να χάνει τη σημασία της η σειρά κατάταξης των υποψηφίων.
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε την πρόβλεψη: «…Η τοποθέτηση γίνεται ύστερα από δήλωσή τους στα υπάρχοντα λειτουργικά κενά…»,της παραγράφου 4 της ενότητος «Διαδικασία και όργανα πρόσληψης» της Εγκυκλίου με αρ. πρωτ.: 118640/Δ3-19/07/2016: Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις δομές της Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ,ΚΕ.Δ.Δ.Υ. , Ε.Δ.Ε.Α.Υ. καθώς και για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Παιδείας) για το σχολικό έτος 2016-2017″, που αφορά στη διαδικασία και τα όργανα πρόσληψης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στις δομές Ειδικής Αγωγής και στα Γενικά Σχολεία της χώρας.
Η πλειονότης των Π.Δ.Ε. της χώρας, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας, τηρεί την ως άνω διαδικασία, όταν η χρονική συγκυρία το επιτρέπει και τοποθετεί ενιαία και σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και σε Γενικά Σχολεία, τηρώντας κατά γράμμα τους κυρωμένους από το ΑΣΕΠ Οριστικούς Πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.
Καλούμε λοιπόν και τις λίγες Π.Δ.Ε. που δεν το πράττουν, μη εκτιμώντας προφανώς το πόσο σημαντικό θέμα είναι η τήρηση του Αξιολογικού Πίνακα των υποψηφίων, να το πράξουν από τούδε και στο εξής, συμβάλλοντας έτσι στην τήρηση του νομίμου, του δίκαιου και ηθικού προαπαιτουμένου των τοποθετήσεων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και σε Γενικά Σχολεία.
Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Loading...
  • europalso

    ideascentral