Νομικά διαβλητή η επιχειρούμενη επιβολή τέλους στα παιχνιδια ΟΠΑΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/11/2015 - 21:52 | Author: Newsroom

Ατελέσφορη και νομικά διαβλητή χαρακτηρίζεται από τον ΟΠΑΠ η επιχειρούμενη επιβολή τέλους ή φόρου επί των τυχερών παιγνίων του. Σε δήλωσή του προς την «Κ», ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ Α.Ε., Οδυσσέας Χριστοφόρου, παραδέχεται ότι αν ο φόρος επιβληθεί, δεν θα επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, θα συνιστά διακριτική μεταχείριση της εταιρείας στην αγορά τυχερών παιγνίων.

«Εχουμε εγκαίρως ενημερώσει με αναλυτικά στοιχεία την κυβέρνηση για τη μη αποδοτικότητα του υπό συζήτηση τέλους ή φόρου επί παιγνίων του ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς και για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα που θα επιφέρει», αναφέρει το στέλεχος του ΟΠΑΠ και συνεχίζει: «Εξηγήσαμε εμπεριστατωμένα ότι οποιοδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια μας δεν θα φέρει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά έσοδα και θα πλήξει σοβαρότατα τον κλάδο των πρακτόρων μας, λόγω της μείωσης της νόμιμης παικτικής δραστηριότητας, γεγονός που επισήμαναν και οι ίδιοι οι πράκτορες στις συζητήσεις που είχαν με την κυβέρνηση. Η μείωση αυτή θα επιδράσει αρνητικά στο ποσό που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας και επιπροσθέτως θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλλουν ο ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών.

Εκτός όμως από τον οικονομικό αντίκτυπο ενός τέτοιου μέτρου, εγείρονται νομικά ζητήματα μεταξύ αυτών και διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας μας και συνακολούθως του δικτύου των πρακτόρων. Από την πλευρά μας, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου ο οποίος αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ. Η ανεξέλεγκτη παράνομη αγορά αποτελεί μάστιγα για τη χώρα. Η αποτελεσματική καταπολέμησή της θα έχει για το ελληνικό Δημόσιο –τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο– μεγαλύτερα οφέλη από τον συγκεκριμένο φόρο ή τέλος».

Loading...
  • europalso

    ideascentral