Νέα δεδομένα στην Παιδεία: Μετεγγραφές, χρηματοδότηση, νέο πανεπιστήμιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/12/2017 - 12:00 | Author: Newsroom

Απελευθερώνονται ουσιαστικά οι για τα αδέρφια, ανακοινώθηκε έκτακτη ύψους 41 εκατ. ευρώ, ενώ ιδρύεται και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε την απελευθέρωση των , έκτακτη χρηματοδότηση προς τα ΑΕΙ, αλλά και την ίδρυση του , από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Γαβρόγλου: Άμεσα η ρύθμιση για να σπουδάζουν τα αδέρφια στην ίδια πόλη

Στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο κύριος Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο ουσιαστικά απελευθρώνει τις μετεγγραφές για τα αδέρφια.

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους», είπε ο υπουργός και προανήγγειλε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μετά το Φεβρουάριο.

Παράλληλα, χθες δημοσιοποιήθηκε το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα μπει στο δελτίο των υποψήφιων φοιτητών από φέτος, κατά την κατάθεση του 2018. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, που θα στεγάσει πρώην τμήματα ΤΕΙ όπως το ΤΕΙ Αισθητικής.

Loading...
  • europalso

    ideascentral