«Nα μην περάσουν τα μέτρα της Γ΄ αξιολόγησης»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2018 - 16:53 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ συνεχίζει την πιστή τήρηση των μνημονίων, της δημοσιονομικών πλεονασμάτων που επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ.

Προωθεί άμεσα για ψήφιση τα σκληρά προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Κατάργηση  στην πράξη του δικαιώματος  κήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, για να εμποδίσει όσο γίνεται την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων στη βάση. Επέκταση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς  το δημόσιο από 500 ευρώ!. Περικοπή οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους, ηλεκτρονική στο δημόσιο, δυσμενής αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων με πρώτη τη ΔΕΗ. Ήδη έχει ψηφίσει  το νέου τύπου  ιδιώνυμο  σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας εντείνοντας την καταστολή.

Στο ίδιο πλαίσιο προβλέπει επιτάχυνση των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και στην Παιδεία με άμεσα μέτρα που έχει συμφωνήσει με ΕΕ και :

 • την επιβολή του 30ωρου υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο
 • την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση,
 • τις μαζικές συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων τμημάτων με κατάργηση θέσεων εργασίας
 • την κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας που αντιστοιχεί σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Αυτά αποτελούν τα πρώτα μέτρα για την επερχόμενη επιβολή όλων των οδηγιών του ΟΟΣΑ που – σύμφωνα με το Μνημόνιο – θα καταλήξουν τον Απρίλη του 2018 (αυτονομία – αυτοχρηματοδότηση και επιχειρηματική λειτουργία του σχολείου κ.α.) παράλληλα με το νέο Λύκειο των λίγων, τη βίαιη στροφή των μαθητών από τα 16 τους στην τεχνική εκπαίδευση και τη μαθητεία.

Φτάνει η κοροϊδία με την έξοδο από τα μνημόνια όταν έχουν υπογράψει μέτρα μέχρι το 2023 και δημοσιονομικά πλεονάσματα και επιτροπεία μέχρι το 2060.

Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουμε μαζικά και αποφασιστικά!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση

ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ :

 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια, επαναφορά των ΣΣΕ.
 • Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, απαγόρευση απολύσεων, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (και αναπληρωτών στην εκπαίδευση), κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
 • Να μην πέσει κανένα σπίτι λαϊκών οικογενειών στα νύχια τραπεζιτών και του κράτους. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.
 • Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος (ενέργεια, νερό, φυσικό περιβάλλον, δημόσια περιουσία). Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση του στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που χαρίζονται προκλητικές παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που δημιούργησε.
 • Συνεχίζουμε αποφασιστικά ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών.
 • Την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, να καταργήσουμε τα Μνημόνια και την επιτροπεία.   Για  να σπάσουμε τα δεσμά του Χρέους της ΕΕ και του κεφαλαίου και να ζήσει ο λαός.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε αναγκαίο να υιοθετηθεί από τα συνδικάτα και κάθε αγωνιστική συλλογικότητα το άμεσο αγωνιστικό σχέδιο με :

1)       Τετάρτη 10 Γενάρη– κάλεσμα για μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία από όλους τους χώρους εργασίας, για μαζική εργατική απάντηση – ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης ενάντιά τους. Παλλαϊκά απογευματινά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.

Ο σύλλογος μας θα συμμετέχει και καλεί τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση στις 3:30μμ στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου μαζί με άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες που βρίσκονται εκεί ή στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας (οδός Λουκάρεως δίπλα στο Εφετείο)

2)         Πέμπτη 11 Γενάρη γενική απεργία και απεργιακά συλλαλητήρια παντού. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε σχετική απόφαση.

3) Θεωρούμε αναγκαίο να οργανωθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπ. Παιδείας ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ώστε να μην επιτρέψουμε να τα φέρει για ψήφιση.

Προτείνουμε άμεσα κινητοποίηση την Παρασκευή 12/1 Καλούμε να οργανωθεί άμεσα από τις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και αν όχι θα προχωρήσουμε σε συντονισμό με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρέπει να προσδιοριστεί κύκλος ΓΣ σε όλους τους συλλόγους για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα. Στο σύλλογός μας θα ανακοινώσουμε άμεσα έκτακτη ΓΣ του συλλόγου για να πάρουμε όλοι μαζί αποφάσεις για την κλιμάκωση.

4) ο σύλλογος μας θα συμμετέχει στη σύσκεψη αγώνα σωματείων και συλλογικοτήτωνπου καλεί  η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό τη Δευτέρα 8/1 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ανάλογα με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις στα συνδικάτα και την τακτική της κυβέρνησης θα προσδιορίσουμε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα συμμετέχει ο σύλλογος και σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίσουμε την κήρυξη απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα πριν την ψήφιση τους.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Τώρα είναι η ώρα για τον συντονισμό όλων των αγωνιστικών δυνάμεων και όλων των εργαζόμενων για να ξεπεράσουμε την αδράνεια,   τους συμβιβασμούς και την υποταγή των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ του καθεστωτικού συνδικαλισμού που αρνούνται να προκηρύξουν απεργία και δεν οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή και διευκολύνουν – στηρίζουν αυτή την πολιτική.

 

Να ξαναβγούμε στο δρόμο για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας.

Loading...
 • europalso

  ideascentral