«ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Π. ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/10/2016 - 10:23 | Author: Newsroom

Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

«ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Π. ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ»

Όταν καταλάβαμε πως, για πρώτη φορά στα χρονικά, η φετινή Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π.

και Ε.Β.Π. ζητούσε να προσκομίσουν απολυτήριο Λυκείου για να αποδείξουν την ελληνομάθειά τους πολλοί επί σειρά ετών εργαζόμενοι σε δομές Ε.Α.Ε. συνάδελφοί μας, κάτοχοι πτυχίων Α.Ε.Ι. εξωτερικού και οι οποίοι δεν το είχαν πάρει είδηση, αφενός μεν λόγω κεκτημένης ταχύτητας, αφετέρου δε, λόγω μη ειδοποίησής τους για την ύπαρξη του νεωτερισμού αυτού, σε αντίθεση με άλλους τέτοιους(π.χ. μεταπτυχιακά) για τους οποίους ενημερώθηκαν ενδελεχώς, αμέσως ενημερώσαμε τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας για την πολύ πιθανή απόρριψη, αυτών των ατυχών συναδέλφων, από τους Προσωρινούς Πίνακεςτων Π.Δ.Ε., λόγω μη προσκόμισης εμπροθέσμως του απολυτηρίου Λυκείου.
Προς τιμήν του, το Υπουργείο Παιδείας, ανταποκρίθηκε με γενναιότητα στο ζήτημα αυτό, καλώντας τις Π.Δ.Ε. να δεχθούν τα απολυτήρια των συναδέλφων με τα οποία προσπαθούσαν να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες και να μην τους αποκλείσουν από τους Προσωρινούς Πίνακες.
Οι Π.Δ.Ε. κοιτώντας το δάσος και όχι το δέντρο το έπραξαν, πλην Λακεδαιμονίων…
Μία Π.Δ.Ε δεν το έπραξε, παρά την προσπάθεια του Υπουργείου να δώσει λύση έστω και την ύστατη στιγμή, καλώντας την συγκεκριμένη Π.Δ.Ε. να ζητήσει αυτεπαγγέλτως τα απολυτήρια Λυκείου από τους συναδέλφους και επί χρόνια συνεργάτες της, ώστε να υπερκερασθεί το «εκπρόθεσμον» του πράγματος.
Εις μάτην όμως οι εκκλήσεις όλων, αλλά και του Υπουργείου.
Η εν λόγω Π.Δ.Ε. απέρριψε τους συναδέλφους από τους Οριστικούς Πίνακες επικαλούμενη καταληκτικές ημερομηνίες.
Τις οποίες βεβαίως, όσον αφορά στην περίπτωση της έκδοσης των Προσωρινών Πινάκων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ή ίδια δεν τήρησε, ανακοινοποιώντας και ανεβοκατεβάζοντας στην ιστοσελίδα της επί σειρά ημερών και συνεχώς Προσωρινούς Πίνακες, επικαλούμενη λάθη ή της ιδίας ή του Ι.Ε.Π.
Αλλά τα λάθη της διοικήσεως συγχωρούνται, τα ανθρώπινα λάθη-παρωνυχίδες όχι. Εκεί πέφτει πέλεκυς…
Μ αυτά και μ αυτά και πάνω στην απελπισία τους ταατυχή και στραγγαλιζόμενα από την γραφειοκρατία μέλη Ε.Ε.Π. κατέθεσαν ένσταση στο ΑΣΕΠ, μήπως και υπάρξει δικαίωση απ αυτό το όργανο.
Όμως η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. επί του θέματος, μετά τη συνάντηση με αρμοδίους του ΑΣΕΠ «…Από πλευράς ΑΣΕΠ αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω των συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων που αναγράφονται στην εγκύκλιο πρόσληψης, ενώ πιο συγκεκριμένα επιφυλάχθηκαν να μας απαντήσουν εν ευθέτω χρόνω…», μας ανησυχεί ιδιαίτερα…
Και για αυτό το λόγο, απευθύνουμε έκκληση προς το ΑΣΕΠ, όπως αναλάβει αυτό την πρωτοβουλία, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια του μεταβίβασαν αυτοί που θα έπρεπε να έχουν λύσει το πρόβλημα στη γέννησήτου και να δικαιώσει τους συναδέλφους που τόσα χρόνια καταθέτουν την ψυχή τους εργαζόμενοι στις δομές Ειδικής Αγωγής της Περιφερείας αυτής, που όταν παρουσιάστηκε ανάγκη τους γύρισε την πλάτη.
Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Loading...
  • europalso

    ideascentral