«Να κλιμακωθεί τώρα ο αγώνας με νέα πανελλαδική απεργία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/03/2018 - 14:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΚΙΝΗΤΌΠΌΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ

– Να πάρει το Δ.Σ της ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ απόφαση ΤΩΡΑ

– Συνέλευση Αναπληρωτών την Τρίτη 6/3 στις 6μ.μ. στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α) που καλεί το Συντονιστικό Αναπληρωτών

-Συμμετέχουμε στο συντονισμό συλλόγων – ΕΛΜΕ την Τετάρτη 7/3 στις 6:30μμ στη ΔΟΕ

1.Η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις 2 Μάρτη στις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις, ταυτόχρονα με το μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς και ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από την Ε΄ ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Η απεργιακή κινητοποίηση της 2 Μαρτίου αναδεικνύει τη δυνατότητα για αποφασιστικό αγώνα με κλιμάκωση και προοπτική την επιβολή από πλευράς του εκπαιδευτικού κινήματος των μόνιμων μαζικών διορισμών όλων των συναδέλφων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.

2.Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας, που όχι μόνο αγνόησε και απουσίαζε σε μια προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα κινητοποίηση, αλλά επέλεξε να αντιμετωπίσει τους εκπαιδευτικούς μέσα και έξω από το Υπουργείο με την άγρια καταστολή των ΜΑΤ και των χημικών.

3.Οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν αλλά επέμειναν, υποχρέωσαν τα ΜΑΤ σε αποχώρηση και προχώρησαν σε κατάληψη του Υπ. Παιδείας, όπου πραγματοποίησαν μεγάλη συνέλευση αγώνα με τη συμμετοχή εκατοντάδων αναπληρωτών και μονίμων από όλη τη χώρα. Η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία στηρίζει αυτή τη – χωρίς προηγούμενο – μεγάλη συνέλευση, που με υποδειγματικό τρόπο συζήτησε και συμφώνησε ομόφωνα στα αιτήματα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Την πρόταση αυτή καταθέσαμε, όπως οφείλαμε, ως σχέδιο απόφασης στο Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ και ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Παραθέτουμε (Διαβάστε ΕΔΩ ) την απόφαση της συνέλευσης αγώνα στο Υπ. Παιδείας, την οποία ο σύλλογός μας προσυπογράφει και υλοποιεί.

Απόφαση της συνέλευσης αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης του Υπουργείου Παιδείας από τους διαδηλωτές στις 2 Μάρτη

Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης χαιρετίζει τους πάνω από 2.000 διαδηλωτές που κατέκλυσαν το Υπ. Παιδείας στη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με πολύ μεγάλη συμμετοχή αναπληρωτών.
Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας, που όχι μόνο αγνόησε τους εκπαιδευτικούς και απουσίαζε σε μια προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα κινητοποίηση αλλά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπάνε απρόκλητα τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και να τους πνίγουν στα χημικά.
Οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί με τη μαχητικότητα και αποφασιστικότητά μας σπάσαμε την τρομοκρατία στην πράξη. Επιβάλαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ και προχωρήσαμε σε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας.
Η συνέλευση συμφώνησε ομόφωνα στα αιτήματα που πρέπει να προτάξουμε στον αγώνα,που είναι : – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. – Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση με έστω και μία σύμβαση. – —-Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.

– Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

– Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι τη νίκη. – Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε Γ.Σ. και σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα αναπληρωτών. – Καλούμε σε οργάνωση 24ωρης πανεκπαιδευτικής απεργίας και σε οργάνωση νέου ακόμα πιο μαζικού πανελλαδικού συλλαλητήριου στο Υπ. Παιδείας και προτείνουμε γι’ αυτό την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη. Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν και να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς με την απόφαση για απεργία. Καλούμε τους συλλόγους να αποφασίσουν και να οργανώσουν την κινητοποίηση αυτή μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Loading...
  • europalso

    ideascentral