Ν. Σοφιανός: Η απάντηση των μαθητών στους νεοναζί είναι ουσιαστική και αποστομωτική

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/12/2018 - 21:15 | Author: Newsroom

«Οι κομμουνιστές δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι έχουμε καθημερινή παρουσία και δράση για τα προβλήματα που καίνε τη λαϊκή οικογένεια, είμαστε η ουσιαστική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Καμίνη με συνέπεια και συνέχεια» επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τη μάχη των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτουν το πραγματικό δίλημμα που είναι «δήμος υπηρέτης των λαϊκών εργατικών αναγκών ή δήμος – υπάλληλος αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και τροχονόμος επιχειρηματικών συμφερόντων, αμαρτωλών ΜΚΟ, εργολαβιών και διαφόρων λόμπι που αναπτύσσονται».

Όπως επισήμανε, το σημαντικό είναι πως «ο δημότης της Αθήνας, όπως και όλων των πόλεων της χώρας, πληρώνει στους δήμους μια φορολογία, πρόσθετη στην άγρια φορολογία του κράτους και της κυβέρνησης και την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει συνεχώς συρρικνούμενο δίκτυο υπηρεσιών».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η πόλη είναι βρώμικη, τη στιγμή που οι δημότες έχουν πληρώσει αυτά τα 4,5 χρόνια μισό δισ. ευρώ σε ανταποδοτικά τέλη μόνο για την καθαριότητα».

Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ότι «με αφορμή την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η αντίθεση με όρους εθνικιστικούς και αλυτρωτικούς από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλους ακροδεξιούς πυρήνες και μάλιστα στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλαν και ομάδες εκπαιδευτικών της ΔΑΚΕ, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα».

«Η απάντηση που δόθηκε από τους μαθητές είναι ουσιαστική και αποστομωτική. Η πλειοψηφία των καταλήψεων που έχουμε αυτή την περίοδο δεν είναι για τα συγκεκριμένα εθνικιστικά καλέσματα, αλλά αποτελούν συνέχεα αγώνων που έγιναν στην αρχή αυτού του μήνα με χιλιάδες μαθητές που βγήκαν στους δρόμους» είπε ο Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας ότι «οι καταλήψεις που έγιναν, γίνονται και θα συνεχιστούν με αιχμή την κυβερνητική πολιτική αποσιωπήθηκαν για να μην φανεί η εικόνα μιας γενιάς μαθητών που έχουν απόψεις, οράματα, ιδανικά και διεκδικούν».

Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι «Βλέπουμε την προσπάθεια να αξιοποιηθεί αυτή η παρέμβαση (των νεοναζιστών) και από την κυβέρνηση και από τα κυβερνητικά αλλά και από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ σε μια δικομματική αντιπαράθεση και πόλωση» υπογραμμίζοντας ότι αυτή η επισήμανση, δεν «σημαίνει υποτίμηση στους (νεοναζιστικούς) πυρήνες που δρουν, και εξάλλου η ΚΝΕ έχει δώσει τη δική της μοναδική και σοβαρή συμβολή στην αναχαίτιση της προσπάθειας των νεοναζιστών μέσα στα σχολεία, και όχι έξω από αυτά ή από τα έδρανα της Βουλής, ή από τα τηλεοπτικά παράθυρα».

«Η δική μας θέση είναι έξω οι φασίστες από τα σχολεία και έξω η Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ» τόνισε.

Σχετικά με την ιδεολογική διαπάλη για το ποιος θα κερδίσει τη συνείδηση της νεολαίας, υπογράμμισε ότι ΚΚΕ και ΚΝΕ καλούν τους νέους «να οργανώνονται να αναγνωρίζουν την αξία της συλλογικότητας, την ομορφιά της διεκδίκησης και του αγώνα, των οραμάτων και των αξιών», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τον σημερινό σάπιο κόσμο» και επισημαίνοντας ότι η ΚΝΕ καθημερινά δίνει δείγματα γραφής στους αγώνες.

Αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυρίαρχης πολιτικής που επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία υπενθυμίζοντας ότι η επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, ότι υπάρχουν απαγορευμένα κομμουνιστικά κόμματα σε μια σειρά καρτών της ΕΕ καθώς και το ότι έχει αλλάξει σε «ημέρα της Ευρώπης», η μέρα νίκης των λαών, η 9η Μάη, όταν ο σοβιετικός λαός και ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψαν τον φασισμό.

«Όλοι αυτοί που θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία έχουν μεγάλη συμβολή στο να μην αποκτήσει γνώση της Ιστορίας η νεολαία» τόνισε.

Ο Ν. Σοφιανός έφερε επίσης ως παράδειγμα τη χθεσινή παγκόσμια μέρα του παλαιστινιακού λαού, που η ΚΝΕ έκανε μία μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης αλλά δεν προβλήθηκε πουθενά, ενώ την ίδια ώρα «η κυβέρνηση συνάπτει οικονομικές, επιχειρηματικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, που επί δεκαετίες κρατά τον παλαιστινιακό λαό, χωρίς πατρίδα».

Είπε ότι όλα αυτά εμποδίζουν τον νέο άνθρωπο να σκέπτεται με τη λογική του και βάσει των κατακτήσεων της επιστήμης, της γνώσης και του πολιτισμού και σε αυτό το πλαίσιο «βρίσκει έδαφος η μαύρη προπαγάνδα των ναζιστών και ακροδεξιών ομάδων στην Ελλάδα» ενώ «έχει ευθύνες και το συνολικότερο αστικό πολιτικό σύστημα».

«Ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φωτογραφήθηκε με τον Κασιδιάρη στο Καστελόριζο, δεν ξεπλένουμε εμείς τους ναζιστές, έχουν ευθύνες, τέσσερα χρόνια δικάζουν τους υπόδικους και ακόμα να βγει το αποτέλεσμα αυτής της δίκης» κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.

Τελευταίες ειδήσεις για

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral