Μπαξεβανάκης: Πολιτική επιλογή η στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/04/2018 - 23:56 | Author: Newsroom

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα , μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «η πολιτική επιλογή του υπουργείου Παιδείας είναι να στηριχτεί η επαγγελματική εκπαίδευση, να αναβαθμιστούν τα ΕΠΑΛ, δίνοντας πρόσβαση στους απόφοιτους των σχολείων στα πανεπιστήμια, αλλά και υλοποιώντας την τάξη της μαθητείας».

Ο κ. Μπαξεβανάκης είπε πως το πρόγραμμα της μαθητείας «έχει αγκαλιαστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα» σημειώνοντας πως πέρυσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 1.000 απόφοιτοι των , ενώ φέτος ο αριθμός ξεπέρασε τους 3.000.

Ο ίδιος υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «η επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα να γίνει ελκυστική και το ΕΠΑΛ ένα σχολείο που κάποιος θα το επιλέξει και δεν θα αποτελεί λύση ανάγκης». Επίσης τόνισε πως θα αλλάξει συνολικά η δομή των με νέα προγράμματα σπουδών, με εξοπλισμό των εργαστηρίων σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και με ένα πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Τέλος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της αγοράς και της τοπικής οικονομίας, ο υφυπουργός ζήτησε να ξεπεραστούν οι δισταγμοί και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εμπιστευτούν τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ προσφέροντας θέσεις μαθητείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το σχέδιο που αφορά το ζήτημα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αλλαγές υπάρξουν θα γίνουν με την ευρύτατη συναίνεση και εφόσον υπάρξει το κοινό πόρισμα των διοικήσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral