ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2017 - 21:16 | Author: Newsroom

– ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών μέσα στο 2017 Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω διαγωνισμού για αρκετές χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, που έχουν γίνει χρόνιες, αν συνυπολογιστεί ότι από το 2009 έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.
Τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί. Αυτό θα γίνει έπειτα από διάλογο με τις Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών και τη διυπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν στα έτη 2018 2020 που αναμένεται να συνεληθεί αυτήν την εβδομάδα. Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συζητηθούν όλες οι πτυχές της απόφασης.
Επιπλέον μοριοδότηση
Από προηγούμενες τοποθετήσεις της κυβέρνησης, από ότι φαίνεται το υπουργείο θα καταλήξει σε ένα μοντέλο διαγωνισμού που θα προβλέπει την κατάργηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και τη θεσμοθέτηση μοριοδότησης υπό την ανεξάρτητη Αρχή. Ο κ. Γαβράγλου δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο θέμα, όμως μία από τις προτάσεις που κυκλοφορούν είναι ένα σύστημα δύο ταχυτήτων διαγωνιστικής διαδικασίας αλλά και μοριοδότησης.
Διαγωνιστικής διαδικασίας για όσους δεν έχουν λάβει ποτέ μέρος σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και μοριοδότησης βάσει προϋπηρεσίας για μία αρκετά μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που εργάζονται ως αναπληρωτές πάνω από μία 10ετία και καλύπτουν κενά στην εκπαίδευση, χωρίς ποτέ να μονιμοποιηθούν. Παράλληλα, για πρώτη φορά σχεδιάζεται και η υπαγωγή του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού της Ειδικής Αγωγής σε διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπήρξε ποτέ ούτε νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψή τους μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Loading...


  • europalso

    ideascentral