Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τη νέα σχολική χρονιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/09/2016 - 22:51 | Author: Newsroom
Μήνυματου Περιφερειακού Διευθυντή
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Στερεάς Ελλάδας για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,
Αγαπητοί γονείςκαικηδεμόνες,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία, γεμάτη στόχους στο δρόμο των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης.Στην πορεία αυτή, η σκέψη όλων μας είναι κοντά στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που ξεκινούν με πολλές αγωνίες αλλά και προσδοκίες για το μέλλον.
Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα είναι μόνος. Η συνεργασία των στελεχών της διοίκησης της εκπαίδευσης, του διδακτικού προσωπικού και των γονέων πρέπει ναθεωρείται δεδομένη.
Η νέασχολικήχρονιάξεκινά μεαλλαγές στηνΕιδική Αγωγή, στο Νηπιαγωγείο με τον ΕνιαίοΤύποΟλοήμερου Νηπιαγωγείου, στοΔημοτικόμε τον ΕνιαίοΤύποΟλοήμερου Δημοτικού, στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), στο ΕπαγγελματικόΛύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και τη σταδιακή είσοδο των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Στο νέο, λοιπόν, ξεκίνημα στο δρόμο της γνώσης και της προόδου, πορευόμαστε με ελπίδα, αισιοδοξία και στόχους, για μια χρονιά εποικοδομητική,σ’ ένα Σχολείο που βασίζεται σε αξίες, ήθος, εφόδια και γνώσεις που αποκτώνται όχι μόνο με την παραδοσιακή παιδαγωγική αλλά και μέσα από τις νέες τεχνολογίες.
Η φετινή χρονιά είναι επίσης αφετηρία διαμόρφωσης του νέου και δημοκρατικού σχολείου. Ενός σχολείου που θα σέβεται απόλυτα την αξιοπρέπεια των μαθητών και των μαθητριών και θα παρέχει σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα επίτευξης όλων των στόχων της εκπαίδευσης, χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των μορφωτικών αγαθών.
Αγαπητοί μαθητές,
Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και σας υποδέχεται για να σας δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσετε τις ικανότητες και τα χαρίσματά σας.Πρέπει να γνωρίζετε ότι η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία που σαςπαρέχεται για μάθηση.Γιατί η ουσιαστική μάθηση και η γνώση, αποτελούν το απαραίτητο εφόδιο, για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου. Προσπαθήστε κάθε μέρα να γίνεστε καλύτεροι και αυτό θα το πετύχετε όταν είστε υπεύθυνοι, όταν σέβεστε τον εαυτό σας και απαιτείτε από τους άλλους να σας σέβονται.
Επιστρέφοντας με ανανεωμένες δυνάμεις από τις διακοπές του καλοκαιριού ήρθε η ώρα της δουλειάς γιατί στη ζωή τίποτα δε μας χαρίζεται, αλλά αντίθετα, όλα μπορούμε να τα πετύχουμε με αγώνα και σκληρή δουλειά.
Σας καλώ να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τους δασκάλους και τους καθηγητές σας και να είστε σίγουροι ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που σας παρέχεται.
Σας εύχομαι λοιπόν, δύναμη για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες, για να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης σας, για να δείτε τον κόσμο θετικά και να τον κάνετε καλύτερο. Μια ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό που απαιτείεπιμονή, διαρκή αγώνα, κόπους και πολλές θυσίες.
Αγαπητοί γονείς,
Ως Περιφερειακός Διευθυντής θέλω να σας διαβεβαιώσωότι με την υλοποίηση τωνεκπαιδευτικώναλλαγώντα παιδιά μας δεν θα βρεθούν απροετοίμαστα στο δύσκολο κόσμο που έχει διαμορφωθεί, αλλά θα έχουν όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να είναι πετυχημένα και ευτυχισμένα. Αναμένω από εσάς να δείξετε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες και στους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών μας στόχων και σας διαβεβαιώνω ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Η συμβολή σας στην αποδοτικότερη λειτουργία του σχολείου είναι κεφαλαιώδους σημασίας.Σχολείο και οικογένεια είναι βίοι παράλληλοι, καθώς αγωνίζονται και οι δύο για «το παιδί» και έχουν κοινό στόχο, τη «σωστή διαπαιδαγώγησή του». Γι’ αυτό συμπαρασταθείτε στις προσπάθειες του σχολείου για να συντελέσουμε αποφασιστικά στην ψυχοσωματική εξέλιξη, την ηθική συγκρότηση, τη συναισθηματική ανάπτυξη, την ψυχική ισορροπία και τη σωματική υγεία των παιδιώνμας.
Σας εύχομαι λοιπόν καλή δύναμη και να έχετεκουράγιο για να συμπαραστέκεστε στο δύσκολο δρόμο των παιδιών σας.
Αγαπητοί συνάδελφοι – αγαπητοί συνεργάτες,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διαρκή και ακούραστη προσπάθειά σας, στην κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της περιφέρειάς μας. Παράλληλα, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους σας, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική.
Η διδακτική πράξη είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση και να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να εμπνέεις την αλλαγή και να φτάνεις στην κατανόηση. Είμαι βέβαιος πως με κάθε πρόσφοροτρόπο θα στηρίζετε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ώστε να συμβάλετε καθοριστικά στη διαμόρφωσητων αυριανών πολιτών.
Επίσης, θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, καθώς και το προσωπικό που στελεχώνει της υπηρεσίες μας, που εργάζονται συνεχώς για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των ενεργειών και για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιφέρειάς μας.
Με την ευχή και την ελπίδα ότι το νέο σχολικό έτος θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, σας καλωσορίζω στα σχολεία και σας εύχομαι μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά επιτυχιών και προόδου!
Καλή σχολική χρονιά!
Χρήστος Δημητρίου
Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral