Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2014 - 21:27 | Author: Newsroom

Περίπου 2.500 αναπληρωτές θα προσλάβει το Υπουργείο Παιδείας τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ενημέρωση που… είχαμε από ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι η συνεχής ροή των προσλήψεων ενώ για ακόμη μια φορά μας αναφέρθηκε ότι θα κρατηθούν πιστώσεις για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που θα προκύψουν από τον Οκτώβριο και έπειτα.

Ο υφυπουργός Παιδείας με σημερινές του δηλώσεις στον Βήμα FM επεσήμανε ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι η κάλυψη του μεγάλου όγκου των κενών μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου ενώ ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο όπου μέχρι το Μάρτιο τοποθετούνταν αναπληρωτές.

«Σήμερα, περίπου είκοσι μέρες από την έναρξη της νέας χρονιάς, με κατά κύματα προσλήψεις αναπληρωτών, έχουμε τοποθετήσει περίπου 11.500 εκπαιδευτικούς. Έχουμε κάποια κενά, που τα παρακολουθούμε κάθε μέρα από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις και τα συμπληρώνουμε στέλνοντας αναπληρωτές» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Δερμεντζόπουλος ενώ υπογράμμισε ότι το Υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες ώστε να διενεργηθεί ΑΣΕΠ μέχρι την Άνοιξη.

Με βάση τις δηλώσεις του κ. Δερμεντζόπουλου προκύπτει ότι το επόμενο 15μερο θα γίνουν τουλάχιστον 4.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο έχει προσλάβει 10.310 αναπληρωτές ενώ αν αθροίσουμε και το ΕΕΠ και ΕΒΠ οι προσλήψεις ξεπερνούν τις 11.000.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral