Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στο Παρίσι;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2015 - 14:15 | Author: Newsroom

Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στο Παρίσι;

Επιμέλεια κειμένου iPaideia.gr

Αντιμέτωποι με τη φρίκη … .

Από την πλευρά του Υπουργείου, οι τρεις ακαδημίες του Ile de France –

Παρίσι, Créteil και Βερσαλλίες – ανακοινώθηκε τα μεσάνυχτα χθες σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων – σχολεία και κολέγια – και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – πανεπιστήμια.

Οι σχολικές εκδρομές ακυρώνονται, εστιατόρια και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες είναι κλειστά σήμερα. «Αυτά είναι μέτρα τα οποία περιορίζονται προς το παρόν σε Ile-de-France, λέει ο περίγυρός του Najat Vallaud-Belkacem. Η απόφαση αυτή ήταν φυσικά σε συντονισμό με το Elysée «.

Προγραμματισμένες συναντήσεις υπάρχουν όλη την ημέρα. Το απόγευμα, η αρμοδια υπηρεσία θα πρέπει να αναφέρει τα μέτρα που θα ληφθούν μέχρι τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.
Σύμφωνα με το νόμο της τρίτης Απρίλη 1955 εξουσιοδοτεί το Νομάρχη να απαγορεύσει την κυκλοφορία των προσώπων και των οχημάτων στους τόπους και τις ώρες που ορίζει με διάταγμα, να θεσπίσει, με διάταξη, περιοχές προστασίας ή όταν η ασφάλεια διαμονής των προσώπων ρυθμίζεται, να απαγορεύσει την παραμονή στο σύνολο ή σε τμήμα του διαμερίσματος για κάθε πρόσωπο που επιθυμεί να εμποδίσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση των δημοσίων αρχών. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τα σχολεία.

alt

Υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να στείλει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο τη Δευτέρα;

Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί γονείς αναρωτιόντουσαν σχετικά. Προς το παρόν, καμία απάντηση δεν έχει υπάρξει από την πλευρά του υπουργείου. Από την πλευρά των ιδιωτικών σχολείων, εκδρομές, ταξίδια και υπαίθριες δραστηριότητες ακυρώνονται επόμενη εβδομάδα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral