Μετατάξεις νηπιαγωγών των παιδικών σταθμών στα δημόσια νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/05/2017 - 10:46 | Author: Newsroom

Τη δυνατότητα μετάταξης των των των δήμων στα δημόσια της ΠΕ ,πρότειναν στη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ οι παρεμβάσεις,όπως φαίνεται από το κείμενο που κατέθεσαν.

Καταρχήν να επισημάνω ότι μετατάξεις στην εκπαίδευση γίνονται μόνο από α/θμια σε β/θμια και το αντίστροφο.Από κανένα άλλο υπουργείο δεν μετατάσσεται κανείς στην εκπαίδευση.Από πού κι ως πού οι νηπιαγωγοί των παιδικών σταθμών, εκτός εκπαίδευσης, θα μεταταγούν στην εκπαίδευση.Όταν αυτό το επισημάναμε ,η απάντηση ήταν: Να αλλάξει ο νόμος και να γίνονται.

Η πρόταση αυτή ενέχει πολλούς κινδύνους και ιδιαίτερα τώρα που ο ΠΑΣΥΒΝ ζητά την ενιαιοποίηση όλης της προσχολικής από 0 έως 6 ,καθώς και ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και ίδιες σχολές νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων.

Δεν γίνεται να τα έχουμε με όλους καλά.Όποιος πατάει σε δυο βάρκες συνήθως πρφτει στη θάλασσα.Γι αυτό και οι θέσεις μας πρέπει να είναι ξεκάθαρες.

Καμιά μετάταξη δεν μπορεί να γίνει τώρα κι ούτε πρέπει να γίνει στο μέλλον από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στα δημόσια νηπιαγωγεία.Άλλος ο τρόπος πρόσληψης στους δήμους,άλλος στο υπουργείο παιδείας.

Άλλο το υπουργείο εσωτερικών-που καμιά σχέση δεν έχει με την εκπαίδευση-άλλο το υπουργείο παιδείας,το οποίο παρέχει εκπαίδευση στα παιδιά 4-6 χρόνων ,σύμφωνα με τη νομοθεσία.
 
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral