Μέσω ΕΣΠΑ οι νέες πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2015 - 21:15 | Author: Newsroom

1500 προσλήψεις έχει ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr και ήδη δρομολογούνται οι σχετικές διαδικασίες καθώς θα πρέπει να κατατεθεί αίτημα για εξαίρεση του ΥΠΑΙΘ από το πάγωμα προσλήψεων λόγω των εκλογών.

Το Υπουργείο αιτήθηκε, πέρα των 800 προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ για την Ειδική Αγωγή και τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, και την έγκριση άλλων 700 προσλήψεων με τις 500 εξ αυτών να αφορούν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ για την οποία όμως υπάρχει κόλλημα και είναι άγνωστο αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αφορούν την Αθμια και την Ειδική Αγωγή αφού μέχρι στιγμής, εκτός της Πρόσθετης, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στη Βθμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκριθεί οι 800 πιστώσεις ΕΣΠΑ στις οποίες είχε αναφερθεί ο υπουργός Παιδείας από το Νοέμβριο και εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για εξαίρεση του Υπουργείου Παιδείας από το πάγωμα των προσλήψεων.

Για τα κενά που θα προκύψουν στη Βθμια εκπαίδευση έχουν απομείνει ελάχιστες πιστώσεις από τις άδειες άνευ αποδοχών που ανέρχονται σε περίπου 100 7μηνης διάρκειας πιστώσεις που μπορούν να δώσουν περίπου 130-140 προσλήψεις.

news.gr

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral