Μέσα στην εβδομάδα το ΦΕΚ για τις προκηρύξεις των 500 θέσεων στα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2016 - 02:36 | Author: Newsroom

11 ιδρύματα επικαιροποίησαν μέχρι σήμερα τις προκηρύξεις

avgi.gr

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία των 500 προσλήψεων στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να στελεχωθούν με καθηγητές και εργαστηριακό προσωπικό. Το σχετικό ΦΕΚ για τις προκηρύξεις κενών θέσεων αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για προκηρύξεις -μέχρι στιγμής- επτά πανεπιστημίων και τεσσάρων ΤΕΙ.

Η υποχρηματοδότηση τα προηγούμενα χρόνια είχε οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό τα ΑΕΙ. Πολλοί καθηγητές συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ δεν έγιναν νέες προσλήψεις. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο πιστώθηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 364 θέσεις στα πανεπιστήμια και 136 στα ΤΕΙ. Μέσα στον Μάιο από το υπουργείο Παιδείας κατατέθηκε αίτημα στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για τις πιστώσεις, που εγκρίθηκαν στη συνέχεια από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Ακολούθησαν οι προκηρύξεις των θέσεων από τα ιδρύματα, ωστόσο η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4405/2016) για τις εξελίξεις υπηρετούντων καθηγητών και λεκτόρων οδήγησε στην ανάγκη επικαιροποίησης όσων αφορούν εξελίξεις με ημερομηνία υποβολής αίτησης μετά τις 11.5.2016, συν όσες αφορούν πλήρωση νέων θέσεων καθηγητών.

Σημειωτέον ότι μέσα στον Αύγουστο κατανεμήθηκαν 50 θέσεις για την πρόσληψη καθηγητών στις Ιατρικές Σχολές και στα Τμήματα Ιατρικής των Πανεπιστημίων της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Κατανεμήθηκαν επτά θέσεις στο ΑΠΘ, μία εκ των οποίων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και επτά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συν μία στην Παιδοψυχιατρική.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral