Μελέτη για νέα τμήματα ετοιμάζεται από το ΔΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2017 - 22:08 | Author: Newsroom

Η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε  τη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση μίας ακόμα σχολής και πέντε νέων τμημάτων στις έδρες του.

Η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση:
Κτηνιατρικής Σχολής με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Τμήματος Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ενταγμένου στη Σχολή Επιστημών Αγωγής, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, ενταγμένου στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, με έδρα την Ορεστιάδα,.
Τμήματος Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ενταγμένου στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα την Κομοτηνή.
Τμήματος Ψυχολογίας, με έδρα την Κομοτηνή.
Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίων και Φυσικού Αερίου, ενταγμένου στην Πολυτεχνική Σχολή, με έδρα την Ξάνθη.
Επίσης, αποφασίστηκε η επανεπικαιροποίηση του φακέλου για την ίδρυση της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Δ.Π.Θ., ο οποίος έχει ήδη κατατεθεί στο ΥΠΕΠΘ, με Τμήματα Φυσικής και Χημείας με έδρα την Καβάλα, και Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα τη Δράμα.
Στο σκεπτικό της απόφασης για την ακαδημαϊκή διεύρυνση του Πανεπιστημίου υπογραμμίζονται οι ιστορικοί, ιδιαίτεροι λόγοι ίδρυσης και λειτουργίας του ΔΠΘ, ο ρόλος του ως του πνευματικού αλλά και σημαντικότερου αναπτυξιακού φορέα που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία παρόλο που συγκαταλέγεται σε μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναδεικνύεται στις μέρες μας σε χώρο σημαντικών, γεωπολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Τονίζεται επίσης η ανάγκη για την κάλυψη εκπαιδευτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών αναγκών σε συνδυασμό και με την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, ενώ γίνεται αναφορά και στην προτροπή των αξιολογητών για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΔΠΘ, μετά την επιβεβαίωση των δυνατοτήτων του, όπως αυτές παρουσιάζονται στην Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral