Μεγάλο πρόβλημα οι μεταφορές των μαθητών του Δήμου Αμφιλοχίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/10/2014 - 22:02 | Author: Newsroom
Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε σχολεία του Δήμου Αμφιλοχίας αφού για μερικούς μαθητές δεν έχει χτυπήσει ακόμη το πρώτο κουδούνι.
Αυτό γίνεται επειδή προέκυψαν καινούργιες εγγραφές και μετεγγραφές το Σεπτέμβριο στα σχολεία από τη μία πλευρά και δεν έχει κατακυρωθεί ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός μεταφοράς των μαθητών από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την άλλη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι μαθητές από τα Πηγάδια Περδικακίου, το Περδικάκι, το Σταθά, τα Μακρυχώρια, την Πετρώνα Εμπεσσού, το Τσιμόραχο Σπάρτου που είναι εγγεγραμμένοι στο Επαγγελματικό Λύκειο Αμφιλοχίας, οι οποίοι δεν έχουν έρθει ούτε στον αγιασμό της πρώτης ημέρας με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στη λειτουργία του σχολείου αλλά πολύ περισσότερο στην πρόοδο των ίδιων. Να τονιστεί ότι η ύλη των μαθημάτων για τους περισσότερους μαθητές έχει προχωρήσει, ενώ για τους συγκεκριμένους- που είναι καταδικασμένοι από την πολιτεία – βρίσκεται στο σημείο μηδέν, επειδή όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα εξεταστούν σε θέματα από την τράπεζα θεμάτων του υπουργείου Παιδείας στις εξετάσεις του Μαΐου και κάποιοι από αυτούς θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδό τους στα Α.Τ.Ε.Ι.. Αλλά δεν τους φτάνει μόνο αυτό γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους από τις απουσίες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Σε επικοινωνία που είχε ο «Μ» με τη Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας, κα Βασιλική Κ. Μουρατίδου, για το φλέγον αυτό θέμα, μας απάντησε ότι το σχολείο έστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν στις μεταφορές των μαθητών και ότι η απάντηση που είχε η ίδια από τον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ήταν: «να κάνεις υπομονή». Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι μία μαθήτρια από το Περδικάκι της τηλεφωνεί σε καθημερινή βάση και τη ρωτάει κλαίγοντας: «εγώ, κυρία, πότε θα΄ ρθω στο σχολείο;» .
Είναι επιτακτική ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δώσει, το συντομότερο δυνατόν, λύση στις μεταφορές των μαθητών για να καταφέρουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
πηγή : e-maistros.gr

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral