Με το παλιό ασφαλιστικό όσοι υπέβαλλαν παραίτηση φέτος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/05/2016 - 19:27 | Author: Newsroom

Με το παλιό ασφαλιστικό όσοι υπέβαλλαν παραίτηση φέτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Από τη συζήτηση στη Βουλή προέκυψε μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας η παρακάτω τροπολογία:

Το εδάφιο Β της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» αντικαθίσταται ως εξής:

«Η ισχύς της παραγράφου αυτής άρχεται από το σχολικό έτος 2016-2017. Ειδικά για το σχολικό έτος 2015-2016, οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών που υποβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρείται ότι έχουν γίνει αποδεκτές την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική τους σχέση. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στην υπηρεσία τους έως το τέλος του σχολικού έτους και έως τότε τους καταβάλλεται και ο μισθός τους. Η σύνταξη αρχίζει να καταβάλλεται από την επόμενη της λήξης του σχολικού έτους».

Μετά την εξέλιξη αυτή οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις του παλιού ασφαλιστικού και η λύση της υπαλληλικής σχέσης θα γίνει στα τέλη Αυγούστου (λήξη σχολικού έτους). Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται σε μεγάλο βαθμό το υπόμνημα της ΟΛΜΕ (24/4/2016) για τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

Το θέμα αυτό είχαμε αναδείξει και στο τελευταίο μας ενημερωτικό στις 21 Απριλίου.

Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Loading...
  • europalso

    ideascentral