Μαθητικό πρωτάθλημα μπάσκετ από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/01/2018 - 20:30 | Author: Newsroom

Μαθητικό πρωτάθλημα μπάσκετ διοργανώνει η διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως και τον μήνα Μάιο, για τους μαθητές των δημοτικών της περιοχής. Στόχος του προγράμματος , όπως σημειώνουν από το δήμο , είναι η ανάδειξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, αλλά κυρίως η ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών δημοτικών σχολείων.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται μετά την λήξη των ολοήμερων μαθημάτων στα προαύλια των σχολείων του δήμου, εκεί όπου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα

«Αθλητισμός στο Σχολείο» θα συναγωνιστούν μεταξύ τους στην καλαθοσφαίριση σε ένα πρωτάθλημα με αγώνες εντός κι εκτός έδρας. Χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, οι σχολικές ομάδες, αποτελούμενες από κορίτσια κι αγόρια, θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη διασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα συναγωνιστούν για τουλάχιστον μία από τις τέσσερις περιόδους των οκτώ λεπτών που προβλέπονται για κάθε αγώνα.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετικές δηλώσεις αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που δείχνει η πόλη για τον αθλητισμό, ενώ μιλώντας για το Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης εξήγησε πως στόχος του προγράμματος είναι να κάνει τον αθλητισμό αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής για χιλιάδες νέα παιδιά της πόλης.

«Θέλουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν με το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα και ως παρουσίες ζωντανές να επιβεβαιώσουν το νους υγιής εν σώματι υγιεί μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι», τόνισε ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Το μαθητικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, καθώς και των διευθυντών και δασκάλων των δημοτικών σχολείων του ομώνυμου δήμου, με τις συμμετοχές να δηλώνονται στον Σύλλογο Γονέων του κάθε σχολείου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral