Μαθητές στην Κρήτη μπήκαν σε ΤΕΙ και έκαψαν την Αλβανική σημαία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2018 - 17:13 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο ΤΕΙ Κρήτης που τελεί υπό κατάληψη, όταν μπήκαν σε αυτό μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

«Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»… Μόνο αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος διαβάζοντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα, την Τετάρτη στο ΤΕΙ Κρήτης που τελεί υπό κατάληψη.

Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με με ανακοίνωση του συντονιστικού, εισέβαλαν μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου που βρίσκεται δίπλα, έχοντας δύο σημαίες μαζί τους.

Η μία ήταν ελληνική, προκειμένου να αντικαταστήσουν αυτή που ήταν κρεμασμένη και μία αλβανική, την οποία έκαψαν τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, μία μαθήτρια αλβανικής καταγωγής τρομοκρατήθηκε από το περιστατικό, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…
Σήμερα στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό:Ομάδα μαθητών του Ε.Π.Α.Λ. Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του Τ.Ε.Ι. πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους. Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα την λιποθυμία της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν. Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντας το σε παρεξήγηση. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συντονιστικό Κατάληψης Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου 31/10/2018,

Loading...


  • europalso   ideascentral