Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ιδεοληπτικές οι εμμονές Φίλη για Θρησκευτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/09/2016 - 21:47 | Author: Newsroom

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ιδεοληπτικές οι εμμονές Φίλη για Θρησκευτικά!
• Συνεπής στη μαρξιστική ανάλυση ‘‘η θρησκεία είναι το όπιο του λαού’’
«Η κυβέρνηση από τη στιγμή που ψήφισε το 3ο μνημόνιο, με τον ‘‘κόφτη’’, προσπαθεί να δώσει εξετάσεις αριστεροφροσύνης στο κοινό που είναι ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρεί να δώσει αυτές τις εξετάσεις στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας με μια σειρά από αποφάσεις που δείχνουν ιδεοληπτικές εμμονές, Ανάμεσά τους, βεβαίως, είναι η εμβληματική για κάθε αριστερό σύγκρουση με της εκκλησία. Είναι η μαρξιστική ανάλυση ότι ‘‘η θρησκεία είναι το όπιο του λαού’’». Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά (σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους κ.κ. Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο).
Και ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε: «βλέπετε, λοιπόν, ότι αυτές τις μέρες που συζητούμε τα νέα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, πετούν ‘‘τη μπάλα στην εξέδρα’’, γιατί πέρα από τη συζήτηση για τα θρησκευτικά, έχουμε και τις αναίτιες επιθέσεις του υπ. Παιδείας προς την Εκκλησία της Ελλάδος, την Ιεραρχία, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη στάση της στην περίοδο της κατοχής ή της επταετίας».
Για το μάθημα των Θρησκευτικών ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ ανέφερε ότι «πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το ίδιο το Σύνταγμα λέει ότι η παιδεία οφείλει να καλλιεργεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Η όποια αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση, σε διάλογο με την εκκλησία της Ελλάδος και όχι να τη φέρνει και προ τετελεσμένων αποφάσεων. Δεύτερον, ουδείς θα διαφωνούσε -και πρώτη η ΝΔ και ο πρόεδρός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει-, με την αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικό στους μαθητές. Η όποια, όμως, αναμόρφωση του μαθήματος θα πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την ορθόδοξη διδασκαλία, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να γίνεται με υποβάθμιση της ορθόδοξης διδασκαλίας, ούτε βεβαίως με δημιουργία σύγχυσης στους μαθητές».
Σχετικά με δημιουργία σχολείων για παιδιά προσφύγων ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα και εγώ ο ίδιος από το βήμα της βουλής, τη μέρα που ήταν η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, είπα ότι η Ελλάδα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης έχει ιερό καθήκον να προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στα παιδιά των προσφύγων, που είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου που μαίνεται τόσα χρόνια στη Μέση ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία».
Τέλος ερωτηθείς για το δήμαρχο Ωραιοκάστρου είπε ότι «νομίζω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε, χωρίς καμία υπεκφυγή, τη στάση μας στη συνέντευξη που δόθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αντί η κυβέρνηση να καταφεύγει σε αφορισμούς προς τις τοπικές κοινωνίες που διατυπώνουν ανησυχίες, θα πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν έχει πείσει μέχρι σήμερα ότι διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο φαίνεται ότι είναι εκτός πλαισίου πια».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Loading...
  • europalso

    ideascentral