Λοβέρδος: Θα προσληφθούν 9.500 λιγότεροι αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/06/2016 - 08:43 | Author: Newsroom

Την εκτίμηση ότι το επόμενο σχολικό έτος διατύπωσε σήμερα στη Βουλή ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εξαιτίας, όπως είπε, των ρυθμίσεων που έφερε στη Βουλή ο Νίκος Φίλης για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέκρινε τον Νίκο Φίλη που έφερε στη Βουλή την πολυτροπλογία, που ψηφίστηκε σήμερα, κατά πλειοψηφία, τονίζοντας τα εξής:
Δεν θα έλεγα ότι έχει τις σημαντικότερες δυνατές, αλλά είναι μία μέθοδος που την είχαμε αποδοκιμάσει, να νομοθετούμε δηλαδή για την παιδεία με τροπολογίες.
Είχαμε πει μετά ότι αυτό το Υπουργείο, που έχει θέματα που αφορούν τόσα εκατομμύρια

ανθρώπους, να έρχεται εδώ με σχέδια νόμου. Ήρθε ο κ. Φίλης εδώ, έκανε μια παρέμβαση με μειλίχιο ύφος και έλεγες τι ωραία που τα λέει, και φέρνει την τρίτη ανάθεση. Τρίτη ανάθεση στα σχολεία! Τριάντα χρόνια πίσω! Την έφερε με ευγένεια, δεν λέω, αλλά την έφερε την τρίτη ανάθεση. Τι θα έλεγε για τη δεύτερη ανάθεση σε εμένα ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2015;

Θα δούμε αν θα φέρει σχετική ρύθμιση το Υπουργείο αυτό συνολικότερη, με σχέδιο νόμου, και θα πούμε τα της Παιδείας. Όμως, να τα πούμε σωστά. Τι να πούμε τώρα; Είμαι στο δέκατο έβδομο λεπτό και πρέπει να τελειώσω. Τελειώνω και δεν έχω χρόνο. Όμως, οι τροπολογίες είναι τέτοιες, που έχουν θέματα. Λέει εδώ ότι μπορείς να πιστοποιείς ξένη γλώσσα ως νομικό πρόσωπο του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Σωστό. Όμως, γιατί κύριε Υπουργέ, έχεις ενάμιση χρόνο σε κατάργηση τα ξενόγλωσσα τμήματα των Πανεπιστημίων του Δημοκριτείου, της Κρήτης, του Αιγαίου για θέματα για τα οποία είχαν πάρει πρωτοβουλίες και ειδικά ένα, το Δημοκρίτειο, ήταν έτοιμο να λειτουργήσει;
Γιατί τα «πάγωσες» αυτά; Αντιφατικές πολιτικές, αποσπασματικές πολιτικές, άψαχτα πράγματα. Πού μπορούν αυτά να πάρουν μια σειρά σε συμπολιτευτικό και αντιπολιτευτικό λόγο; Στην τακτική νομοθετική διαδικασία. Ε, λοιπόν, σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων ας πάρουμε, και η Πλειοψηφία κι όχι μόνο εμείς -γιατί μόνο εμείς δεν φτάνουμε- την απόφαση να σταματήσουμε αυτή τη ροή των τροπολογιών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral