Λύση για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/10/2016 - 15:00 | Author: Newsroom

Θα καλυφθούν σταδιακά οι ανάγκες 16.000 μαθητών σε πρώτη φάση, από τα έργα κατασκευής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και προγράμματα αναβάθμισης υφιστάμενων σχολείων σε διάφορους δήμους

Τέλος” στις αίθουσες προκάτ στα σχολεία στοχεύει να βάλει η εταιρεία Κτηριακές Υποδομές, καταγγέλλοντας τις “προηγούμενες πολιτικές πρακτικές”, που έχουν καταστήσει “μόνιμη κατάσταση” τις προκατασκευασμένες αίθουσες. Η ΚΤΥΠ ανακοινώνει ότι με το σχέδιο που εκπονείται θα καλυφθούν σταδιακά οι ανάγκες 16.000 μαθητών σε πρώτη φάση, από τα έργα κατασκευής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και προγράμματα αναβάθμισης υφιστάμενων σχολείων σε διάφορους δήμους.

Στο παρελθόν “είτε δεν υπήρχαν αξιόπιστα κριτήρια είτε λαμβάνονταν περισσότερο υπόψη οι κομματικές και προσωπικές σχέσεις της διοίκησης (της ΚΤΥΠ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι η μαθητική κοινότητα” τονίζει η πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννα Κοντούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΤΥΠ έχει στην κατοχή της πάνω από 1.000 Αίθουσες Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια διανεμήθηκαν στους δήμους, όμως έκτοτε δεν αναζητήθηκαν, με αποτέλεσμα είτε να έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως είτε να χρησιμοποιούνται από τους δήμους για άλλους σκοπούς (όπως η στέγαση δημοτικών υπηρεσιών). Για πρώτη φορά τώρα οι αίθουσες αυτές έχουν καταγραφεί, με την ΚΤΥΠ να κάνει λόγο για πρακτική που “είχε οδηγήσει σε κατασπατάληση πόρων”, αφού όποτε χρειαζόταν “αποφασιζόταν η αγορά νέων αιθουσών αντί η επανάχρήση υφισταμένων”, όταν η μία κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ.

Η ΚΤΥΠ ανακοινώνει ότι ως τώρα έχουν εντοπιστεί πάνω από 900 αίθουσες και για πολλές από αυτές έχει ξεκινήσει ήδη η αποστολή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Loading...
  • europalso

    ideascentral