«Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι, σοβαρά προβλήματα παραμένουν άλυτα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2017 - 21:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, τα σοβαρά προβλήματα συντήρησης του σχολείου μας παραμένουν άλυτα. Η χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, με συνέπεια να μην υλοποιούνται εργασίες απαραίτητες για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στα ταβάνια υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, με προφανείς κινδύνους ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τα μαρμάρινα δάπεδα σε ορισμένα σημεία έχουν φουσκώσει και πολλά σοβατεπί έχουν αποκολληθεί. Τα κουφώματα σε πολλές αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα με αποτέλεμα το χειμώνα να έχουμε μεγάλες απώλειες θερμότητας και τα παιδιά με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να παγώνουν. Εξωτερικά, τοίχοι έχουν φουσκώσει από την υγρασία εξαιτίας κακοτεχνιών της σκεπής ενώ η αυλή και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών. Γενικά η εικόνα του σχολείου για τα μόλις 10 χρόνια λειτουργίας του είναι εικόνα εγκατάλειψης εξαιτίας της μη συντήρησης.

Παρόλο που τα προβλήματα χρονίζουν και έχουν τεθεί σε γνώση των αρμόδιων αρχών τόσο από το Διευθυντή του σχολείου όσο και από το Σύλλογο Γονέων, και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τη Δημοτική Αρχή ότι ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί, με λύπη διαπιστώνουμε ότι για άλλη μια φορά δεν έχει γίνει τίποτα και η κοροϊδία συνεχίζεται.
Ως Σύλλογος Γονέων αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα προβλήματα και να καλέσουμε Γενική Συνέλευση για τις περαιτέρω ενέργειές μας. Επίσης καλούμε τα ΜΜΕ την Τρίτη 5-9-2017 και ώρες 9-11π.μ. στο χώρο του σχολείου μας για ενημέρωση-ανάδειξη των προβλημάτων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral