Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/10/2016 - 14:50 | Author: Newsroom

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι από σήμερα Τετάρτη, αρχίζουν να χορηγούνται και στη νέα σχολική χρονιά καθημερινά ζεστά γεύματα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των εννέα δημοτικών σχολείων του δήμου Περάματος Αττικής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής

Όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, το διαιτολόγιο καθορίζεται από ειδικούς επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή των παιδιών. Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας σε σύγχρονες, πιστοποιημένες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «» τα υπόλοιπα σχολεία της περσινής πιλοτικής εφαρμογής και το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των 30 Δήμων που εφαρμόζουν την πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Σκοπός του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής.

Με τα εισάγεται μια νέα κουλτούρα στο σχολείο. Μετά το μάθημα, τα παιδιά τρώνε όλα μαζί με την επίβλεψη των δασκάλων τους κι έτσι το νόημα της σχολικής κοινότητας διευρύνεται, ενώ διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι γονείς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral