Ξεκινούν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2017 - 09:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες – Ξεκινούν σήμερα 11/5 για τους μαθητές Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Ειδικά για τους μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων -ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ αντίστοιχα- οι απολυτήριες εξετάσεις προγραμματίζονται έτσι, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 26 Μαΐου, ή το πολύ στις 30 του μήνα για όσους απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Στις 6 και 7 Ιουνίου ξεκινούν, εξάλλου, οι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό αν θα λειτουργήσει Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα μαθήματα των .

Οι μετεξεταστέοι όλων των τάξεων στα ΓΕΛ θα συμμετέχουν σε δεύτερη ειδική εξεταστική περίοδο έως τις 27/6, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή, οι Πανελλαδικές εξετάσεις (και πριν την κατάθεση των ).

Για τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης ΓΕΛ που θα συμμετάσχουν στις απολυτήριες εξετάσεις και τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς επιτυχία απόλυσης, έχει καθιερωθεί με πρόσφατο νόμο τρίτη εξεταστική περίοδος στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όσοι μετεξεταστέοι λάβουν απολυτήριο τον Σεπτέμβριο θα έχουν δυνατότητα να εγγραφούν σε ΙΕΚ ή στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.

Όσο για τα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα συνεχιστούν ως τις 31/5 και οι ενδοσχολικές εξετάσεις  θα γίνουν 1-11/6. Από 13-23/6 θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μετεξεταστέους και στις 26-27/6 οι ενδοσχολικές προαγωγικές και απολυτήριες θα επαναληφθούν.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Παιδιά τρίτεκνων οικογενειών και προσφυγόπουλα στα Ολοήμερα

Δικαίωμα εγγραφής στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία αποκτούν για πρώτη φορά και οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου το 2017-2018. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται, εξάλλου, και η μετακίνηση της διαδικασίας των εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μέσα στον Μάιο.

Με βάση την ίδια εγκύκλιο, χωρίς δικαιολογητικά θα μπορούν να γράφονται στα Ολοήμερα και παιδιά οικογενειών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα οποία φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

OI ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017 ΕΔΩ

Πανελλήνιες 2017: Ημερομηνίες πανελλαδικών εξετάσεων

Πανελλήνιες 2017: Τι να προσέξετε

Loading...
  • europalso

    ideascentral