Ξεκίνησε το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” σε Δημοτικά Σχολεία του Δ. Βέροιας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2018 - 18:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με αρκετή καθυστέρηση από την ανάδοχη εταιρία (κάθε αρχή και δύσκολη), ξεκίνησε η πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος “” σε 15 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βέροιας.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb:
Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκίνησε σήμερα στην Ημαθία με τη συμμετοχή 15 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας και με προοπτική τη γενίκευση του μέτρου.
Παρά την καθυστέρηση στη διανομή που σημειώθηκε σήμερα από την ανάδοχο εταιρία, σημασία έχει ότι το Πρόγραμμα έγινε δεκτό από τους μαθητές μας με ενθουσιασμό. Η ποιότητα των γευμάτων που λαμβάνει υπόψη τις διατροφικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας, η καθαριότητα και η υγιεινή στη συσκευασία και η ενεργός υποστήριξη των εκπαιδευτικών εγγυώνται την επιτυχία του μέτρου που έχει έντονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Ενισχύει από τη μια έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ παράλληλα, και στις περιπτώσεις που η σίτιση γίνεται στο σχολείο, ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών και καλλιεργούνται οι αναγκαίες δεξιότητες σχετικά με τη διαδικασία του γεύματος.
Οι διάφορες επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν κατά την ανακοίνωση του Προγράμματος μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν με καλή διάθεση και κοινή προσπάθεια, γιατί τα οφέλη για τους μαθητές και τις οικογένειές τους είναι πρόδηλα, σύμφωνα με το inveria.gr.
Loading...
  • europalso

    ideascentral