Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά Αγιασμός σε όλα τα σχολεία 12/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2016 - 18:31 | Author: Newsroom

Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Τι ελλείψεις ενδέχεται να υπάρξουν; Πώς επετεύχθη ο στόχος να μην υπάρχουν κενά και σοβαρές ελλείψεις, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια;

Δίνουμε μάχη η χρονιά να ξεκινήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις για συνολικά 20.800 προσλήψεις αναπληρωτών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους στις 12 Σεπτεμβρίου. Διορθώσαμε στρεβλώσεις στη διαδικασία υπολογισμού των κενών και των πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Ακολουθώντας τη νομοθεσία, επιλέξαμε για πρώτη φορά μετά το 2001, να προηγηθούν οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βαρύτητα που δίνουμε στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Είναι η πρώτη φορά που πριν την έναρξη του σχολικού έτους προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών στην Ειδική και Γενική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Και μάλιστα φέτος για πρώτη φορά ο έλεγχος των ενστάσεων στις προσλήψεις των αναπληρωτών γίνεται από το ΑΣΕΠ και όχι από τις υπηρεσίες του υπουργείου, γεγονός που καθυστέρησε την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Θα κάνουν όλα τα σχολεία αγιασμό αύριο; Πέρσι, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 272 δημοτικά και νηπιαγωγεία κλειστά. Και πώς θα διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξουν κενά, με δεδομένο ότι εφέτος έχουμε και λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών – πέρσι είχαμε 23.000 κι εφέτος 20.080.

Όλα τα σχολεία σε πλήρη λειτουργία θα κάνουν στις 12 Σεπτέμβρη όπως διαβεβαίωνα εδώ και πολλούς μήνες. Διαψεύδονται όσοι τοποθέτησαν πολύ πολιτικό κεφάλαιο στις καταστροφολογικές προβλέψεις για κλείσιμο χιλιάδων δημοτικών και νηπιαγωγείων, κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και των τμημάτων ένταξης, τρομακτική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, μείωση των δαπανών για την Παιδεία, καταδίωξη των ιδιωτικών σχολείων κλπ. Εξ αντικειμένου (για να μην αδικήσω..) επρόκειτο για εκστρατεία απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Έπαιξαν και έχασαν! Και κέρδισαν η Παιδεία και οι νέοι.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral