Ξανά με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κενά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2017 - 23:52 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»-  «Έναρξη σχoλικής χρονιάς για τους/τις αναπληρωτές/τριες»

Λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων οι στα σχολεία έχουν μπει στον πάγο και τα κενά θα καλυφθούν ξανά από αναπληρωτές-τριες.
Η συνεχιζόμενη περιοριστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα οδηγήσει για άλλη μια φορά εκατοντάδες συνάδελφους-ισσες με σοβαρότατα προβλήματα, να παραμείνουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και τις οικογένειές τους. Και πολλούς-ες απ’ αυτούς να συνεχίσουν τα ταξίδι του «Οδυσσέα» στις Κυκλάδες…
Είναι σημαντικό από τη μεριά της Δ/νσης να ανοιχτούν εξαρχής όλα τα κενά στον νομό και οι συνάδελφοι-ισσες αναπληρωτές-τριες να μπορούν τουλάχιστον να υπηρετήσουν σε νησί που δούλευαν και τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας έτσι ποιοτική εκπαιδευτική συνέχεια στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας αλλά και το ελάχιστο βιοτικό επίπεδο ζωής στους αναπληρωτές-τριες που βάλλονται απ’ όλες τις πλευρές. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τα αυτονόητο, ότι πολλοί-ες εκπαιδευτικοί, ακόμα και στο καθεστώς του αναπληρωτή και της ανασφάλειας που αυτό επιφέρει, ζούνε και δουλεύουν χρόνια σε ένα νησί, διατηρούν κατοικία και το καλοκαίρι, ενώ πολλοί-ες απ’ αυτούς έχουν φτιάξει εκεί τις οικογένειες τους.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών απ΄ την α’ φάση αλλά οπωσδήποτε τη δυνατότητα των αναπληρωτών-τριών να επιλέξουν τον τόπο που επιθυμούν εφόσον εκεί υπάρχουν κενά, ή τη δέσμευση της Δ/νσης ότι σε επόμενη φάση θα κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις για την εξυγίανση της κατάστασης.

Με λίγα λόγια απαιτούμε το αυτονόητο, μια στάση που δε θα προσβάλλει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων-ισσών, οι οποίοι-ες αντιμετωπίζουν ένα ήδη βεβαρυμμένο πλαίσιο, με την ελαστική εργασία να τείνει πλέον να γίνει ο κανόνας λειτουργίας του σύγχρονου δημόσιου σχολείου, την ανασφάλεια για το μέλλον τους, καθώς και τη στέρηση μιας αξιοπρεπούς ζωής σε έναν σταθερό τόπο. Απαιτούμε μία στάση σεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης.
Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους-ισσες, σε περίπτωση που τη νέα χρονιά αντιμετωπίσουν προβληματικές καταστάσεις ή συμπεριφορές σχετικά με την τοποθέτησή τους, να απευθυνθούν άμεσα στους Συλλόγους της περιοχής που τοποθετήθηκαν, καθώς και στο Ανώτατο Συνδικαλιστικό μας Όργανο(ΔΟΕ).
Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι προσβλητικές συμπεριφορές δε γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτές και ότι πάντα θα πρέπει να διέπονται από αρχές σεβασμού και αξιοπρέπειας, ανεξαρτήτως θέσης και αρμοδιοτήτων.
Ευχόμαστε σε όλους-ες καλή σχολική χρονιά!
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral