Κουδούνι στα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων τη Δευτέρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2016 - 20:43 | Author: Newsroom

05-10-16 Κουδούνι στα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων τη Δευτέρα

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου σταδιακά τη λειτουργία τους οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) για παιδιά προσφύγων όλων των ηλικιών.

Θα λειτουργήσουν σε δύο κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, δύο της Θεσσαλονίκης, ένα στην Ήπειρο και ένα στην Εύβοια. Η σταδιακή λειτουργία των υπόλοιπων Κέντρων ακολουθεί την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσία του Υπουργού Υγείας Αντρέα Ξανθού, του Υφυπουργού Οικονομίας αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση και των Γ. Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλου, Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και του Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή που έχει τη συνολική ευθύνη του προγράμματος εκπαίδευσης. Παρόντες ήταν επίσης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Monika Ekstrom, της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ Giovanni Lepri, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Δανιήλ Εσδρά και της UNICEF Laurent Chapuis.

Δείτε εδώ την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης τύπου.

05 10 16 prosf

05-10-16 Tα τρία πρώτα βιβλία για την εκπαίδευση των προσφύγων

Πατημασιές – Α Τάξη 1-18 σελίδες

Πατημασιές – Α Τάξη 19-36 σελίδες

Πάμε στην αγορά – Α Τάξη 1-20 σελίδες

Πάμε στην αγορά – Α Τάξη 21-40 σελίδες

Πού είναι ο φασαρίας; – Α Τάξη 1-20 σελίδες

Πού είναι ο φασαρίας;-Α Τάξη 21-40 σελίδες

Loading...
  • europalso

    ideascentral