Κύπρος: Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να χτυπούν κάρτα!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/07/2018 - 13:20 | Author: Newsroom

Στην ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών στη Εκπαίδευση, με έμφαση στον εργασιακό χρόνο των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε και σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του στον ο κ. Μιχαηλίδης σύμφωνα με το politis.com.cy ανέφερε ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του εκπαιδευτικού χρόνου ώστε να λυθεί το πρόβλημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και της συντήρησης των σχολείων.
Χαρακτήρισε αδιανόητο τα μόνα κονδύλια που διατίθενται για την Εκπαίδευση, να αξιοποιούνται για τους μισθούς των εκπαιδευτικών και όχι για άλλες δράσεις.

Επίσης χαρακτήρισε αυθαίρετο τον τρόπο με τον οποίο δίνονταν κατά καιρούς οι εκπαιδευτικές απαλλαγές, σημειώνοντας ότι δεν καλύπτονται νομοθετικά.

Εξάλλου ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική, όταν μειώνονται οι ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
Τέλος ο Γενικός Ελεγκτής υπερτόνισε τη θέση οι εκπαιδευτικοί να χτυπούν κάρτα κατά την είσοδό τους και έξοδο από τον εργασιακό χώρο, κάτι που κρίνει απαραίτητο για όλους τους τομείς του Δημοσίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral