Κινητοποιήσεις ΠΟΣΔΕΠ αύριο και μεθαύριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2018 - 19:27 | Author: Newsroom

ΠΟΣΔΕΠ – Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ έχει καλέσει του συλλόγους να αποφασίσουν απεργία ή κάθε άλλη μορφή δράσης που αυτοί κρίνουν προσφορότερη (π.χ. στάσεις εργασίας, δημόσιες παρεμβάσεις, ενέργειες δημοσιοποίησης του θέματος κ.λ.π.) στις 7 και 8 Μαρτίου

με στόχο να δηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών Πανεπιστημίου και την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων μας.

Ζητάμε:

την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 με τη νομοθέτηση ενός νέου μισθολογίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ρόλο και στην προσφορά των Πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους,
την αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και την προκήρυξη νέων θέσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους.
συντάξεις στους αφυπηρετήσαντες καθηγητές αντάξιες του λειτουργήματος που άσκησαν και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλλαν, οι οποίες να διατηρούν ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο μετά την αποχώρηση από τον εργασιακό τους βίο.

Η ΠΟΣΔΕΠ σε συνεργασία με τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της Αττικής θα προβεί:

την Τετάρτη 7/3/2018 ώρα 12.00, σε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, στο γραφείο του Υπουργού κ. Κ. Γαβρόγλου
την Πέμπτη 8/3/2018 ώρα 12.00, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο του Αναπλ. Υπουργού κ. Χουλιαράκη, καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον ΕΣΔΕΠ του Α.Π.Θ.
την Πέμπτη 8/3/2018 ώρα 13.00, σε συνέντευξη τύπου στο κεντρικό κτίριο διοίκησης του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) στο Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος».

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral