Κίνδυνος να χάσουν το επίδομα ανεργίας, απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις οι εκπαιδευτές ΣΔΕ και ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/06/2018 - 18:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Οδεύοντας προς την λήξη του διδακτικού έτους, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας () και των  Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης () διακατέχονται, από έντονη ανησυχία πως, για μια ακόμα χρονιά,  το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης  θα αποδειχτεί ασυνεπές προς τις εργοδοτικές του υποχρεώσεις καταστρατηγώντας  στην πράξη το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτές των Σ.Δ.Ε. & Δ.Ι.Ε.Κ. παραμένουν μέχρι σήμερα,  απλήρωτοι για το σύνολο της ακαδημαϊκής χρονιάς, με συνέπεια  να αντιμετωπίζουν οξύ βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι ασκούν ως αποκλειστικό τους επάγγελμα την παραπάνω εκπαιδευτική εργασία.  Μάλιστα οι εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. δεν έχουν παραλάβει, ακόμη,  τις φετινές συμβάσεις τους. Επιπρόσθετα, για τους  εκπαιδευτές – τόσο των Σ.Δ.Ε. όσο και των Δ.Ι.Ε.Κ.- δεν έχουν καταχωρηθεί τα ένσημά τους στο ΙΚΑ/ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν, όσοι από αυτούς το δικαιούνται, την επιδότηση ανεργίας, δεδομένου ότι στις 30/06 λήγει η Σύμβασή τους.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εργαζομένων σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης Ν. Φθ/δας απαιτεί, για πολλοστή φορά από  τον αρμόδιο φορέα (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), που έχει αναλάβει την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, να τηρήσει στο ακέραιο την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία καταβάλλοντας άμεσα στους ωρομίσθιους εκπαιδευτές τις συμβάσεις τους, τις δεδουλευμένες αποδοχές τους και την βεβαίωση για τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral