Κενά στην ΠΕ – κατανομή πιστώσεων μεταξύ ΠΕ και ΔΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2016 - 08:55 | Author: Newsroom

Κενά στην ΠΕ – κατανομή πιστώσεων μεταξύ ΠΕ και ΔΕ

Σήμερα αποστέλλονται από τους περιφερειακούς Δντές στο υπουργείο τα κενά όλων των ειδικοτήτων της ΠΕ(και δασκάλων -νηπιαγωγών) για τη γενική αγωγή ,καθώς και τα κενά για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ,με στόχο αύριο να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

του Δ. Μπράτη

Σχετικά με την κατανομή των πιστώσεων μεταξύ ΠΕ και ΔΕ και τα σχόλια που γράφονται ότι δήθεν ” ευνοείται” στις πιστώσεις η Πρωτοβάθμια ,επισημαίνω τα εξής:
1.Η κατανομή των πιστώσεων γίνεται κάθε φορά από την ηγεσία του υπουργείου, κατ ‘ εκτίμηση, με βάση τα κενά της προηγούμενης χρονιάς. Η κατανομή αυτή κατά τη διάρκεια της χρονιάς,με βάση τα πραγματικά κενά,αλλάζει.
2.Οι περσινές στην ΠΕ ήταν υπερδιπλάσιες από τη ΔΕ .Συγκεκριμένα στην ΠΕ προσελήφθησαν 13866 αναπληρωτές,ενώ στη ΔΕ 6226.
3.Ο υπουργός παιδείας ,στη συνάντηση που είχαμε ,δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να υπάρξει ούτε ένας πλεονάζων κι ότι πρώτα θα γίνουν οι οι διαθέσεις από τη ΔΕ και μετά προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στην ΠΕ.Γι αυτό το λόγο εξάλλου καθυστερεί ακόμη η πρόσληψη Γυμναστών στην ΠΕ.
4.Το ότι το υπουργείο θεωρεί ότι υπάρχουν πλεονάζοντες στη β/θμια φαίνεται και από το γεγονός ότι οι μόνιμοι διορισμοί που ήταν να γίνουν στη β/θμια των κλάδων Αγγλικής,Γερμανικής,Γαλλικής και Πληροφορικής θα γίνουν τελικά στην ΠΕ,αφού στη β/θμια δεν υπάρχουν κενά.
5 Τέλος, επισημαίνω ότι το 2013 έγιναν περίπου 3700 μετατάξεις – πλεοναζόντων κατά την εκτίμηση του υπουργείου τότε-ειδικοτήτων από τη β/θμια στην ΠΕ.κι ακόμα υπάρχουν αιτήσεις μετάταξης με την κανονική διαδικασία.
Συμπερασματικά, λοιπόν, οι πιστώσεις κατανέμονται με βάση τα πραγματικά κενά -όπως τα καταγράφει η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου με βάση και τις ρυθμίσεις που ψηφίζει- κι όχι αναλογικά δηλαδή 50-50 μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral