«Καθυστέρηση της μεταστέγασης του Εναίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Λαμίας»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2018 - 18:28 | Author: Newsroom

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Λαμίας που έχει καθυστερήσει μήνες, κατέθεσε την Πέμπτη 22 Μαρτίου ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σημερινού Ειδικού Σχολείου προορίζονταν εξ αρχής για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Όμως, οι επείγουσες ανάγκες και οι ελλείψεις οδήγησαν στη συστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου δημιουργώντας ένα σχολικό περιβάλλον, στο οποίο συνυπάρχουν παιδιά από τεσσάρων (4) έως δεκαοχτώ (18) ετών, με ό,τι αυτό σημαίνει δεδομένης και της ιδιαίτερης μεταχείρισης που χρειάζονται οι συγκεκριμένοι μαθητές. Από τη συστέγαση των τριών σχολείων προκύπτουν προφανή ζητήματα ασφαλείας, ενώ και η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαθητών συνιστά ένα ακόμη εμπόδιο στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής.

Σημειώνει επίσης, ότι έχουν γίνει βήματα επίλυσης του ζητήματος με την πρόβλεψη για τη μεταφορά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου. Ωστόσο, η απαιτούμενη αναβάθμιση των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων δεν έχει πραγματοποιηθεί, «παρά τη σχετική ετοιμότητα, την οποία έχουν επιδείξει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων», όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης.

Στο ενημερωτικό μάλιστα σημείωμα ο Φθιώτης βουλευτής δε διστάζει να αναφερθεί σε κωλυσιεργία των υπηρεσιών του Υπουργείου από το οποίο ζητεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίσπευση της οριστικοποίησης της μεταστέγασης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Άλλωστε, όπως αναφέρει στην ερώτησή του, οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις αδικούν τις συνολικότερες προσπάθειες του Υπουργείου για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την έγκαιρη στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων και τη δυνατότητα λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων με ολοήμερο πρόγραμμα.

Πάντως και για φέτος η χρονιά πήγε χαμένη, καθώς στην καλύτερη περίπτωση κάποια επίσημη τοποθέτηση (κι όχι επίλυση) θα έχουμε στις 16 Απριλίου, αφού τότε αναμένεται να απαντηθεί από τον Υπουργό, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral