Καθηγητές στα θρανία με κέφι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2016 - 17:43 | Author: Newsroom

Νέα ακαδημαϊκή χρονιά αρχίζει τον Νοέμβριο για το το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΠΚΕ), που συνεχίζει δυναμικά το έργο του από την περασμένη χρονιά.

Ειδικότερα, το ΚΙΠΚΕ αρχίζει τον τρίτο κύκλο σεμιναρίων του για καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (5 μ.μ. με 9 μ.μ.) και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (10 π.μ. με 2 μ.μ.), στη Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.

Διακεκριμένοι ερευνητές πανεπιστημιακών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων της διδακτέας ύλης σε Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία.

Από το φθινόπωρο του 2014 το ΚΙΚΠΕ, σε συνεργασία με τον οργανισμό Future Library και τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της περιφέρειας, ανέλαβε την οργάνωση υποδειγματικών διδασκαλιών που απευθύνονται σε καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία».

Τις διδασκαλίες, που πραγματοποιούνται στα αναγνωστήρια των Βιβλιοθηκών, αναλαμβάνουν ειδικοί ερευνητές από τα πανεπιστημιακά και τα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας. Επίσης, στην ιστοσελίδα edu@futurelibrary.gr – όπου έχει συγκροτηθεί η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη θεμάτων – οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια όσοι δεν μπορούν να παραστούν (ή, και αν παρέστησαν να μπορούν να επανέλθουν).

Το ΚΙΚΠΕ, σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), οργανώνει επίσης 12 σεμινάρια ετησίως με θέματα που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Τα σεμινάρια θα επεκταθούν σταδιακά σε διάφορες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας του τόπου.

Οι διδασκαλίες διεξάγονται στο εντευκτήριο της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού (ΜΝΗΜΩΝ).

kathimerini.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral