Κατατίθεται το αίτημα υπ. Παιδείας για ΑΣΕΠ και άρση του 1 προς 10 στη Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2014 - 15:34 | Author: Newsroom

Σήμερα κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημά μας για την άρση της αναλογίας 1 προς 10 για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

A. ΛΟΒΕΡΔΟΣ FACEBOOΚ

Κατατίθεται το αίτημα του υπ. Παιδείας για διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Το υπουργείο αιτείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την άρση του 1 προς 10 για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

Κατατίθεται σήμερα το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την άρση του 1 προς 10 για τους διορισμούς στην εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε ενδεχόμενη θετική απάντηση θα ανοίξει ο δρόμος για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις κύκλων του Υπουργείου στο news.gr. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που γίνει διαγωνισμός αυτός θα πραγματοποιηθεί το 2015 και πιθανόν μέχρι το Μάρτιο.

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση με το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τραγική καθώς υπάρχουν πολυάριθμα κενά λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων διορισμών.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Παιδείας σε κατά καιρούς τους συνεντεύξεις αλλά και στη Βουλή έχουν τονίσει την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. Η πολιτική ηγεσία έχει κάνει λόγο για 10.000 διορισμούς μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ του οποίου οι προσλήψεις θα έχουν τριετή ορίζοντα.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν προσλήψεις αυτές θα αφορούν κυρίως τις βασικές ειδικότητες της Βθμιας, δασκάλους και νηπιαγωγούς. Ο διαγωνισμός αναμένεται να αποτελέσει και διέξοδο στις πιέσεις που δέχεται το Υπουργείο Παιδείας από διάφορες ομάδες εκπαιδευτικών για διορισμό αφού ενδεχόμενη πραγματοποίηση του διαγωνισμού θα σημάνει και την εφαρμογή του νόμου 3848 για όλες τις ειδικότητες.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral