Κατατέθηκε η διάταξη για χρηματοδότηση των δήμων για νέους παιδικούς σταθμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2018 - 17:48 | Author: Newsroom

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (), στο άρθρο 51 περιλαμβάνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ίδρυση έως δύο νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και ανά Δήμο, που είχε προαναγγείλει η Αναπλ. Υπουργός, Θ. .

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως οι Δήμοι που δύνανται να θα καθορισθούν με Κ.Υ.Α., δηλαδή δεν προσδιορίζει κριτήρια επιλογής τους, ενώ δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για γνώμη της Κ.Ε.Δ.Ε. πριν την έκδοση της Κ.Υ.Α.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γ.Λ.Κ., από τη διάταξη προκαλείται « επί του κρατικού π/υ, δαπάνη ύψους 15 εκατ. ευρώ για το έτος 2018 ».

Η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις του τακτικού π/υ του Υπουργείου Εργασίας. Καλύπτει εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης υφιστάμενων κτιριακών χώρων, καθώς και το κόστος προμήθειας του εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης και διαχείρισης του προγράμματος ορίζεται η Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Επιπλέον, το Γ.Λ.Κ. αναφέρει ότι προκαλείται επί του π/υ των ΟΤΑ « ετήσια δαπάνη για το 2019 και εφεξής, από την αντιμετώπιση των εξόδων λειτουργίας των νέων τμημάτων, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με το επισπεύδον Υπουργείο δεν μπορεί να εκτιμηθεί δεδομένου ότι εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός παιδιών που θα εξυπηρετηθούν από τα νέα τμήματα κλπ) ».

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral