"Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή που ασκήθηκε στο Υπουργείο- Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2018 - 11:45 | Author: Newsroom

Β ΕΛΜΕ Αθήνας – Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μονίμων και αναπληρωτών  στις 2/3

Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή που ασκήθηκε στο Υπουργείο

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς που έδωσαν δυναμικό μαζικό «παρών» στις συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην πολιτική της πολύχρονης αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων! Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που ταξίδεψαν από όλες τις άκρες της χώρας για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στο οποίο πήραν μέρος πάνω από 2.000 συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού, ανέλαβαν την ευθύνη να χτυπήσουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, να ματώσουν τους εκπαιδευτικούς, να αντιμετωπίσουν τους αγώνες μας με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα. Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε, αγνοώντας επιδεικτικά το πανελλαδικό κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών, που εδώ και ένα μήνα ήταν γνωστό!

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν λύγισε μπροστά στην  πολιτική της καταστολής. Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί έσπασαν την τρομοκρατία, μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν κατάληψη και μαζικότατη Συνέλευση Αγώνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι.

Στηρίζουμε την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας για αγωνιστική κλιμάκωση με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο και απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Μάρτη.

Θεωρούμε εντελώς λανθασμένη την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας την Τετάρτη 7/3, ερήμην των συναδέλφων αναπληρωτών και μονίμων σε μέρα που δεν είχε προγραμματισθεί κινητοποίηση.

Συναδέλφισσες/οι, πρόσφατα ψηφίστηκαν ο νόμος ενάντια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το ιδιώνυμο ενάντια σε όσους αγωνίζονται για την αποτροπή των πλειστηριασμών και μπροστά μας είναι όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία. Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου, η προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενό της εκπαίδευσης με το νόμο για τις νέες δομές, οι συγχωνεύσεις σχολείων, το Νέο Λύκειο, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

 

Απαντάμε κλιμακώνοντας τους αγώνες μας

Καλούμε τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν μαζικά

 • Την Παρασκευή 9/3 στην κινητοποίηση συλλογικοτήτων αναπληρωτών, ΕΛΜΕ και Συλλόγων πρωτοβάθμιας στις 13.30 στο Υπουργείο Παιδείας, Για την διευκόλυνση των συναδέλφων κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 με 14.00
 • Καλούμε τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16/9 στο Υπουργείο. Θα σταλεί νέα ανακοίνωση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
 • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με βάση την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου και την προϋπηρεσία.
 • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών.
Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  europalso

  ideascentral