Καταγγελία μελών ΔΣ ΕΛΜΕ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/07/2018 - 12:06 | Author: Newsroom

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας που αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Δ.Σ από ΕΛΜΕ της Αττικής και της Κεφαλονιάς στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη 18/7, για τα ολιγομελή τμήματα ΓΕΛ,ΕΠΑΛ και τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστές τις σιδερόφρακτες πόρτες του Υπουργείου Παιδείας και την απαγόρευση εισόδου στο Υπουργείο.

Στη λογική του διαίρει και βασίλευε η πολιτική ηγεσία προσπάθησε να απαξιώσει. τα μέλη των Δ.Σ των ΕΛΜΕ εμπαίζοντας μας για 1 ώρα στο καυτό καταμεσήμερο, εφαρμόζοντας πρακτικές καψονιού κάθε αντιλαϊκής εξουσίας Έτσι, επέμεινε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης να συναντηθεί μόνο με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ και τρεις μόνο εκπρόσωποι από τις 10 ΕΛΜΕ, που ήταν εκεί, να συναντηθούν με υπηρεσιακούς παράγοντες, αρνούμενος να δώσει ενιαία απάντηση και δέσμευση για τα επείγοντα και κρίσιμα ζητήματα του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Η αλαζονεία που επέδειξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γιατί μόνο έτσι μπορεί να μεταφραστεί το στιλ: «Ποιοι είστε εσείς;», από πρώην συναδέλφους, που έχουν καταλάβει θώκους εξουσίας προσωρινά, είναι αποτέλεσμα της γενικευμένης αντι-εκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Προετοιμάζει την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη με κατάργηση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στον αέρα και με χιλιάδες μαθητές σε ομηρία για το σχολείο, που θα φοιτήσουν τον Σεπτέμβρη.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά έδωσε στήριξη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφού αποδέχτηκε να κάνει συνάντηση πίσω από τις κλειστές πόρτες μακριά από την ενοχλητική παρουσία των εκπροσώπων των Δ.Σ των ΕΛΜΕ, που η ίδια είχε καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας. Να επισημάνουμε πως το Δ.Σ της ΟΛΜΕ είχε συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας λίγες μέρες πριν, όπου δε δόθηκε καμία απάντηση και δέσμευση για τα επίδικα θέματα.

Οι εκπρόσωποι των Δ.Σ των ΕΛΜΕ, που συμμετείχαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, δηλώνουμε ότι οι κλειστές πόρτες του Υπουργείου Παιδείας, ο αυταρχισμός και η αντιεκπαιδευτική πολιτική θα σπάσει με τους συλλογικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Απαιτούμε:

Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. 20 μαθητές στο τμήμα – 15 στις κατευθύνσεις – 10 στα εργαστήρια.
Να γίνουν κανονικά όλες οι εγγραφές και μετεγγραφές το Σεπτέμβριο στα σχολεία και να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα χωρίς καμιά περικοπή.
Καμιά υπηρεσιακή μεταβολή μέσα στο καλοκαίρι με κλειστά τα σχολεία.
Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών.

Τα μέλη των Δ.Σ των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας:

1. Γανιάρη Έφη Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

2. Κουρνιώτης Χρήστος Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Άνω Λιόσια- Ζεφύρι – Φυλή

3. Μαρίνης Γιάννης Μέλος Δ.Σ Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας.

4. Μούρης Ηλίας Πρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

5. Μπαχτή Άννα Μέλος Δ.Σ Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

6. Ξυπολιά Δώρα Μέλος Δ.Σ Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

7. Παίζης Σπύρος Πρόεδρος ΕΛΜΕ Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα)

8. Πέτας Αντώνης Πρόεδρος Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

9. Σωτηρόπουλος Άκης Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής

Τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που αποχώρησαν από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας:

1. Ζαγανίδης Χρήστος

2. Καριώτης Δημήτρης

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral