Καταγγελία: Κλειστό εδώ και μια εβδομάδα το ολοήμερο τμήμα στο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Κορωπίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2016 - 13:14 | Author: Newsroom

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Κλειστό εδώ και μια εβδομάδα το ολοήμερο τμήμα στο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Κορωπίου . Η Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής απαξιώνει τις οικογένειες των μαθητών και την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου η νηπιαγωγός που είχε αναλάβει το πρωινό «κλασσικό» τμήμα της σχολικής μονάδας Αγίας Μαρίνας Κορωπίου βγήκε σε άδεια για Ιατρικούς λόγους. Η διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αντί να σπεύσει να καλύψει το κενό, κλείνει το ολοήμερο -απογευματινό τμήμα μέσω προφορικής εντολής και μεταφέρει τις ευθύνες στο Σύλλογο διδασκόντων του Νηπιαγωγείου.

Οι γονείς των 20 νηπίων του ολοήμερου που είμαστε και εργαζόμενοι είμαστε σε απόγνωση αναμένοντας χωρίς κανένα φως ή κάποια συγκεκριμένη δέσμευση το διορισμό αναπληρώτριας νηπιαγωγού.

Πολλοί από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δουλειά μας για να μπορέσουμε σε καθημερινή βάση να πάρουμε το παιδί μας στις 1μμ, ενώ άλλοι πληρώνουμε περισσότερα από όσα βγάζουμε για την έκτακτη γυναίκα που τα κρατάει και άλλοι επιστρατεύσαμε τους παππούδες από διάφορες περιοχές!!!

Παρά την προειδοποίηση κάποιες μέρες νωρίτερα των νηπιαγωγών για την επικείμενη απουσία τόσο το Υπ. Παιδείας όσο και η Δ/νση εκπαίδευσης δεν έχουν εδώ και πάνω 10 μέρες καλύψει το κενό.

Στη διαμαρτυρία πολλών γονέων από το νηπιαγωγείο, στην διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, στις 4 Οκτωβρίου η Διευθύντρια δεν μπορούσε να στηρίξει με έννομες διαδικασίες ή έστω λογικά επιχειρήματα αυτό που έκρινε “αυτονόητο και λογικό”, να κλείσει δηλαδή το ολοήμερο καθώς το καλεί “προαιρετικό” και το πρωινό τμήμα υποχρεωτική εκπαίδευση με προτεραιότητα”.

Βέβαια δεν μας απάντησε τίποτα όταν της είπαμε ότι βάση της εγκύκλιου περί Λειτουργίας Νηπιαγωγείων, προαιρετικό είναι το ολοήμερο με την μόνη προϋπόθεση τον ελάχιστο αριθμό μαθητών, που στην περίπτωσή μας είναι διπλάσιος του ελαχίστου (20 παιδιά με όριο τα 10). Όταν συγκροτηθεί το τμήμα είναι υποχρεωτικό για την πολιτεία να το καλύψει και να εξασφαλίσει τη λειτουργία του.

Επίσης δεν λάβαμε απάντηση πού προβλέπεται ότι πρέπει να κλείσει το ολοήμερο όταν η απουσία προέρχεται από τη νηπιαγωγού άλλου τμήματος. Η εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 140510/Δ1 με τίτλο :« Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2016-2017. Ενημέρωση και οδηγίες για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» προβλέπει ρητά στην παράγραφο Α.4: “Ο/η εκπαιδευτικός αναλαμβάνει το τμήμα που του/της ανατίθεται για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους”.

Τέλος το πιο εξοργιστικό ήταν όταν η Κυρία Διευθύντρια ενώ επέμενε στο κλείσιμο του απογευματινού τμήματος μας διόρθωσε ότι “δεν έδωσε εντολή αλλά προφορική οδηγία” στην προϊσταμένη του νηπιαγωγείου για να κλείσει το τμήμα!!!

Είναι δηλαδή τόσο σύννομη η “εντολή – οδηγία” της που φοβάται να τη δώσει γραπτώς όπως της ζήτησε η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου και στην ουσία μεταφέρει την ευθύνη για το κλείσιμο του τμήματος στις Νηπιαγωγούς!!!

Μάλιστα όταν επιμείναμε να πάρουμε απαντήσεις και δέσμευση, απαξιωτικά μας γύρισε την πλάτη και στην ουσία τράπηκε σε φυγή καθώς δεν μπορούσε να στηρίξει τις πράξεις της και δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τι θέλει πραγματικά το Υπουργείο Παιδείας ;

Η αναμόρφωση που προσπαθεί το Υπουργείο να ενεργοποιήσει βασίζεται στα πρώτα λόγια της εγκυκλίου : “ To ΥΠ.Π.Ε.Θ. λαμβάνοντας υπόψη το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο του Νηπιαγωγείου, τις κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και τον ενιαίο σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής για την υποχρεωτική εκπαίδευση, αναμόρφωσε…”

Αναρωτιόμαστε, αυτό είχε υπόψη του το Υπουργείο αναφερόμενο στις κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας; Να κλείσει τμήμα ολοήμερου που καλύπτει καθημερινές ανάγκες 20 οικογενειών που οι γονείς εργάζονται αντί να αναπληρώσει το κενό;

Αυτή είναι η ουσία του νέου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου για το οποίο πανηγυρίζει ο Υπ. Παιδείας – να απαξιώσει πλήρως το ολοήμερο απογευματινό και να το κλείνει όποτε θέλει μέχρι να μας αναγκάσει να φύγουμε και να το κλείσει εντελώς ; Έτσι προστατεύουν τους εργαζόμενους γονείς ;

Καλούμε το Υπουργείο και την Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να καλύψουν άμεσα το κενό στο νηπιαγωγείο μας ως οφείλουν.

Δηλώνουμε ότι αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν καλύψουν το κενό θα συνεχίσουμε με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στη Διεύθυνση και το Υπουργείο.

Θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας ακόμα και με νομικές διαδικασίες έναντι παντός Υπευθύνου, καθώς θίγονται νόμιμα δικαιώματα αλλά και βιωματικές καθημερινές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας.

Οι Γονείς των Νηπίων του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Κορωπίου

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral