Κ.Γαβρόλου: «Λύση για τις μετεγγραφές στα ΤΕΙ μέσα από διάλογο»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2017 - 10:43 | Author: Newsroom

«Κατανοώ τη δυσκολία που έχουν τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίσουν τις . Οι μετεγγραφές όπως ξέρετε, έχουν σχέση με τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά την κρίση.

Όντως, η παθογένεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως προς την κατανομή των παιδιών, έχει επιπτώσεις σε ορισμένα τμήματα, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά απ’ ότι όντως μπορούν να απορροφήσουν». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του ΤΕΙ Αθηνών να μην εγγράψει σε τμήματά του τους φοιτητές που δικαιώθηκαν, στην ένσταση που υπέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας μετά την απόρριψή της αίτησης μετεγγραφής τους.
«Στα τμήματα αυτά θα μεταφερθούν οι πιστώσεις που αντιστοιχούσαν σ’ αυτά τα παιδιά στα Ιδρύματα που φοιτούσαν. Άρα, θα πάρουν περισσότερα λεφτά και έχω υποσχεθεί, ότι από τις καινούριες θέσεις ή από τις θέσεις που ήδη έχουν δοθεί και οι εκλογές τους θα είναι άγονες, ένα μεγαλύτερο ποσοστό θα πάει σ’ αυτά τα τμήματα τα οποία έχουν δεχτεί περισσότερο κόσμο», συνέχισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Φόρμουλα για να βρεθεί λύση πάντοτε μέσα από τον διάλογο, υπάρχει. Θα έκανα μία έκκληση να σεβαστούμε τις δυσκολίες που περνάνε οι οικογένειες τώρα, να δεχθούμε αυτά τα παιδιά και να κάνει το υπουργείο το παν ώστε αυτά τα τμήματα να μπορέσουν να ενισχυθούν με έναν τρόπο που θα βοηθήσουν τα παιδιά. Δεν είναι ιδιοτροπία του υπουργείου, δεν έχει καμία σχέση με διαπλοκή, είναι καθαρά με κοινωνικά κριτήρια και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ζούμε μία κατάσταση πολύ δύσκολη για παιδιά, για οικογένειες, τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν μακριά από το σπίτι, και γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει για μία οικογένεια αυτό. Η μόνη λύση είναι να συνεννοούμαστε σ’ αυτά τα πράγματα για να βρίσκουμε λύσεις».
Loading...
  • europalso

    ideascentral