Ιταλία: Τεχνικό λύκειο θα αφήσει στην ίδια τάξη τρεις μαθητές που προπηλάκισαν και απείλησαν καθηγητή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/04/2018 - 10:58 | Author: Newsroom

Τεχνικό λύκειο της πόλης Λούκα, στην κεντρική Ιταλία, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να μείνουν στην ίδια τάξη τρεις μαθητές του που προπηλάκισαν και απευθύνθηκαν με απειλητικό τρόπο σε καθηγητή φιλολογίας.

Σε βίντεο το οποίο τράβηξαν με κινητό τηλέφωνο οι μαθητές και που στην συνέχεια ανέβασαν στο Facebook, φαίνεται ένας έφηβος να μιλά απειλητικά στο καθηγητή του, να επιχειρεί να του τραβήξει το τάμπλετ και να απαιτεί να βαθμολογηθεί πάνω από την βάση.

Συνολικά, η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα σπίτια έξι μαθητών του τεχνικού λυκείου, με κατάσχεση των κινητών τους τηλεφώνων και ενός κράνους με το οποίο απείλησαν ότι θα χτυπούσαν τον καθηγητή τους.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακριθούν και αναμένεται να κατηγορηθούν για άσκηση βίας σε βάρος του καθηγητή, για απειλές και για απόπειρα κλοπής του τάμπλετ του. Το φαινόμενο του μπούλιγκ μαθητών σε βάρος του διδακτικού προσωπικού αποκτά, την τελευταία περίοδο, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στα ιταλικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral