Υπουργός Παιδείας για τα 4χρονα που πάνε είτε σε παιδικούς σταθμούς είτε σε νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/05/2017 - 17:37 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 07/05/2017 - 17:39

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου στον Ηλέκτρα 98,8 (δείτε το video από το 20.30 έως το 24.30) όλοι οι παιδαγωγοί μας λένε, όλη η βιβλιογραφία, ότι τo παιδί που είναι 4 ετών πρέπει να είναι με μεγαλύτερα παιδιά του, όχι με μικρότερα παιδία, για την προσωπικότητά του.

Άρα το σωστό είναι στα δυο χρόνια προσχολικής αγωγής να είναι από 4 μέχρι 6, τα δυο χρόνια,  ώστε να μπορέσουν οι γονείς να στέλνουν και μικρότερα παιδιά στους , οι οποίοι λόγω των τετράχρονων πολλές φορές δεν είναι σε θέση να δεχτούν τα μικρότερα παιδία”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του  στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κορίνθου “Ηλέκτρα 98,8“, κάνοντας λόγο για σπέκουλα γύρω από το θέμα αυτό, δηλαδή ως προς το ποιος θα κάνει την προσχολική αγωγή για τα 4χρονα που κάποια πάνε στους και κάποια στα νηπιαγωγεία .

Παράλληλα  σημείωσε  ότι η αλλαγή δεν θα γίνει από του χρόνου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η αλλαγή θα γίνει μετά από  συζήτηση με τους εμπλεκόμενους αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε ο υπουργός που υπογράμμισε ότι με το μέτρο αυτό θα κερδίσουν όλοι.

Ο ΣΑΝ για την υποχρεωτική διετή Προσχολική Εκπαίδευση

Loading...
  • europalso

    ideascentral