Υπ. Παιδείας: Η αυτογελοιοποίηση ορισμένων βλάπτει τελικά όλους μας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/06/2017 - 17:31 | Author: Newsroom

Δημοσιοποιήθηκε από διάφορα μέσα και μάλλον επιβεβαιώνεται από τις ανακοινώσεις των Προέδρων των ΤΕΙ μαζί και με την Ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ, μία πρωτοφανής στα ακαδημαϊκά χρονικά ενέργεια: ο Πρόεδρος του Θεσσαλονίκης αυτοδιορίζεται στη θέση του Γραμματέα με 4ετή θητεία, ενώ παραμένει Πρόεδρος του ΤΕΙ και από ότι φαίνεται υπάρχει εν ενεργεία Γραμματέας του Ιδρύματος!

Θα μπορούσε να είναι ένα σχετικά επιτυχημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν είναι, όμως.

Έχει ενδιαφέρον ότι το Πρόεδρος ενός Ιδρύματος που συχνά κατηγορούσε του Υπουργείο ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπονομεύουν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, έρχεται τώρα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να εκθέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με μία δική του, αυθαίρετη και εν πολλοίς επικίνδυνη ερμηνεία του αυτοδιοίκητου.

Ο ευτελισμός του αυτοδιοίκητου από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θεωρεί ότι οι κατοχυρωμένοι με αγώνες κανόνες μπορεί να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες είναι πρωτάκουστος. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει την υποχρέωση να περιφρουρήσει το κύρος της από τέτοιες συμπεριφορές ορισμένων που μάλιστα εμφανίζονται ως κήνσορες της διαφάνειας και της προστασίας του αυτοδιοίκητου , ενώ την ίδια στιγμή με τις πράξεις τους καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ακαδημαϊσμού.

Αλήθεια, το Συμβούλιο του Ιδρύματος- θεσμού για τον οποίο κόπτεται η αξιωματική αντιπολίτευση- γιατί δεν έλεγξε τον Πρόεδρο από την καταφανώς παράνομη πράξη;

Το θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες , σύμφωνα με το νόμο ενώ παράλληλα είναι επιβεβλημένη και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral