“Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/06/2018 - 20:22 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου και η Δημοτική Αρχή καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας και να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας. Αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά ότι έχουμε απέναντί μας ένα Υπουργείο Παιδείας αδιάφορο απέναντι στις ανάγκες των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των λαϊκών οικογενειών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Στις 11/6, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου, και αφού καλέσαμε την Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου και τη Δημοτική Αρχή, απαιτήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας προκείμενου να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τους όρους υλοποίησης της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας για μια αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν Δίχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.

Ξεκαθαρίζουμε στο Υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει ξεμπερδέψει μαζί μας. Με τις κλειστές πόρτες δεν θα μας πτοήσει, απεναντίας, την επόμενη φορά, θα είμαστε πολύ περισσότεροι για να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις εγγραφές των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με τα πολυπληθή τμήματα, τις ακατάλληλες αίθουσες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών σε σίτιση και ξεκούραση, την έλλειψη νηπιαγωγών, επιστημόνων ειδικής αγωγής, βοηθητικού προσωπικού.

Θα αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, τις ανάγκες, συνολικά, των λαϊκών οικογενειών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral