«Η επίσκεψη της Μ. Τζούφη στο ΕΕΕΕΚ Λέσβου»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/05/2018 - 17:17 | Author: Newsroom

Αγαπητοί συνάδελφοι, κατά τη σημερινή επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Λέσβου της Υφυπουργού Παιδείας κ. , αρμόδιας μεταξύ άλλων για θέματα και Εκπαίδευσης, τονίστηκε από τη μεριά μου, με την ιδιότητα του Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου, η ανάγκη για μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή γενικότερα και από τους κλάδους ΕΕΠ και ΕΒΠ ειδικότερα. Αναφέρθηκα στο γεγονός ότι το ποσοστό κάλυψης των κενών από μόνιμους είναι ελάχιστο αφού οι μόνιμοι ΕΕΠ – ΕΒΠ που υπηρετούν στις διάφορες δομές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι αυτή τη στιγμή 17, ενώ οι αναπληρωτές συνάδελφοι που υπηρετούν καλύπτοντας λειτουργικά κενά είναι 110!

Μιχάλης Βάρκας, ΠΕ 23

Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου

Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αύξησης των πιστώσεων που διατίθενται για πρόσληψη ώστε να καλύπτονται όλες οι λειτουργικές ανάγκες, η ανάγκη εξίσωσης των αναπληρωτών με τους μόνιμους ως προς τις παροχές και τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και το πρόβλημα με τα καθηκοντολόγια Σχολ. Νοσηλευτών και ΕΒΠ που εργάζονται σε γενικά σχολεία.

Από τη μεριά της η κ. Τζούφη έδειξε ότι γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας, μίλησε για την προοπτική μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και τόνισε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα διατεθούν οι ίδιες τουλάχιστον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το καθηκοντολόγιο Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ που υπηρετούν στα γενικά σχολεία έχει ήδη υπογραφεί και εκκρεμεί η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral