Η ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2016 - 14:03 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης με έγγραφό του κλείνει αρκετά τμήματα (ξενόγλωσσα. επιλογές , κ.α), με την αιτιολογία ότι ήταν ολιγομελή. Επιπλέον, κόβει τμήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κέρκυρας, τη στιγμή που τα κενά στη Δευτεροβάθμια είναι ακόμη περίπου 100.

Αυτό γίνεται και με την μικρόψυχη επίκληση μιας νομιμότητας, του τι, δηλαδή, προβλέπει ο νόμος σε κάθε περίπτωση, πράγμα που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η «κλίνη του Προκρούστη» για την εκπαίδευση. Νομιμότητα, η οποία χρησιμοποιείται βέβαια επιλεκτικά και όποτε συμφέρει τη Διοίκηση.

Προκειμένου να θολώσει τα νερά ο Περ/κός Δ/ντής Εκπ/σης δημοσιοποιεί μόνο τα εγκρινόμενα τμήματα, αποκρύπτοντας τον συνολικό αριθμό των τμημάτων που ως τώρα λειτουργούν στα σχολεία με βάση τις εισηγήσεις των δ/ντών των σχολείων και του δ/ντή Β/θμιας.
Ο αριθμός των καταργούμενων τμημάτων είναι αρκετά μεγάλος κι έτσι πλήττονται πολλά σχολεία της πόλης και της περιφέρειας και μεταξύ αυτών τα σχολεία που έχουν τμήματα ένταξης!

Είναι γεγονός πως αυτή η απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου. Από τη μια δημιουργούν τεχνητά πλεονάσματα, για να «εξοικονομήσουν» διδακτικό προσωπικό, έχουν δρομολογήσει τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, μετακινούν υποχρεωτικά εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία και από την άλλη «στρώνουν» το δρόμο για το σχολείο που ετοιμάζουν. Ο σχεδιασμός τους αυτός, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, προβλέπει τη δημιουργία 4τάξιων ,πολυπληθών γυμνασίων, με τους μαθητές στριμωγμένους σε αυτά και τη δημιουργία λίγων στον αριθμό εξειδικευμένων λυκείων για τους εκλεκτούς. Η μεγάλη μάζα των μαθητών μετά το γυμνάσιο θα οδηγείται σε μια υποβαθμισμένη και ταχύτατα ιδιωτικοποιούμενη τεχνική εκπαίδευση δύο ταχυτήτων.

Η μέχρι τώρα στάση του Υπουργείου δε διασφαλίζει ούτε την κάλυψη των κενών ούτε τα τμήματα των σχολείων, ακόμα και αυτά που ήδη έχουν εγκριθεί.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί

του συλλόγους διδασκόντων,

τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων- την Ένωση γονέων,

τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους

τις πολιτικές, κοινωνικές και επιστημονικές συλλογικότητες

τους δημοτικούς και περιφερειακούς αυτοδιοικητικούς φορείς

Να προασπίσουμε τα μορφωτικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών και των παιδιών μας

Ζητάμε την έγκριση και λειτουργία όλων των τμημάτων

Να μην συγχωνευτεί – να μην κλείσει κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο

ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral