Η αυτοκριτική μιας μητέρας που εμπόδισε τα προσφυγόπουλα να πάνε σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2016 - 13:07 | Author: Newsroom

«Τα παιδιά δεν έπρεπε να το δούνε αυτό» είπε μία μητέρα στο χωριό Προφήτης, η οποία λίγο νωρίτερα «έβραζε» για τα προσφυγόπουλα, όταν είδε τα πρόσωπα των μικρών παιδιών να «σκοτεινιάζουν» κάνοντας την αυτοκριτική της. Η γυναίκα ήταν ανάμεσα στους περίπου 40 «αγανακτισμένους» γονείς που συγκεντρώθηκαν χτες έξω από την είσοδο του δημοτικού σχολείου και έβαλαν λουκέτο για να μην μπούνε μέσα τα προσφυγόπουλα.

Λίγο νωρίτερα άκουγε τους συγχωριανούς της να λένε για «βιαστές της Ειδομένης, για ηπατίτιδες, AIDS, για τις εικόνες των αγίων που θα κατέβουν από τις σχολικές αίθουσες, την κατάργηση των παρελάσεων» και ό,τι άλλο γελοίο επιχείρημα μπορεί να ακούσει κάποιος μόνο σε εκπομπές για «συνέλληνες». Μόνο αυτό δεν είδε όμως όταν αντίκρυσε τα προσφυγόπουλα. Οι αγανακτισμένοι γονείς λίγα μέτρα πιο μακριά όταν έφτασε το λεωφορείο με τα παιδιά μπροστά στο σχολείο συνέχιζαν να βρίζουν τους εκπαιδευτικούς ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Τα παιδιά κοιτούσαν απορημένα πίσω από τα τζάμια του λεωφορείου. Ήρθαν με χαμόγελα και τα πρόσωπα τους «σκοτείνιασαν» μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς και το εξαγριωμένο πλήθος να βρίζει. Αυτή ήταν η πρώτη τους εικόνα από το σχολείο. Ενας ανθρώπινος «φράχτης» που μάλλον τους θύμισε την Ειδομένη.

Σήμερα οι εξαγριωμένοι γονείς αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο του Προφήτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μόλις 11 από τους περίπου 130 συνολικά μαθητές πήγαν κανονικά στο σχολείο τους. Καλό είναι όλοι αυτοί οι γονείς να ξαναπάνε σήμερα το μεσημέρι έξω από το σχολείο και να κοιτάξουν στα μάτια αυτά τα παιδιά. Αυτή ας είναι η τιμωρία τους…

dailythess.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral