Η Αθήνα στις καλύτερες φοιτητουπόλεις του κόσμου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2017 - 17:27 | Author: Newsroom

alt

Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα στην ετήσια λίστα. Ποια είναι η καλύτερη πόλη για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια

Η λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις για φοιτητές παγκοσμίως του 2017 δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες από την QS, με την Αθήνα να είναι η μοναδική εκπρόσωπός μας.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 67η θέση, με το Μόντρεαλ του Καναδά να φιγουράρει στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερο το Παρίσι, το οποίο έπαιρνε τον σχετικό τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα παρουσίας στην εν λόγω λίστα έχουν πόλεις με πληθυσμό τουλάχιστον 250.000 άτομα και να αποτελούν έδρα για τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια που βρίσκονται στην κατάταξη με τα καλύτερα ανώτατα ιδρύματα του κόσμου, που δημοσιεύονται από τον ίδιο οργανισμό.

Για την κατάταξή τους υπολογίζονται τα εξής: η ποιότητα των πανεπιστημίων, οι εγκαταστάσεις για τους φοιτητές, οι προσιτές τιμές, η "επιθυμία" της πόλης για τους σπουδαστές, η πρόσβαση σε εργοδότες, ο διεθνής χαρακτήρας της πόλης, τα επίπεδα ανεκτικότητάς της, η ρύπανση και η ασφάλεια.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

1. Μόντρεαλ (Καναδάς)

2. Παρίσι (Γαλλία)

3. Λονδίνο (Βρετανία)

4. Σεούλ (Νότια Κορέα)

5. Μελβούρνη (Αυστραλία)

6. Βερολίνο (Γερμανία)

7. Τόκιο (Ιαπωνία)

8. Βοστόνη (ΗΠΑ)

9. Μόναχο (Γερμανία)

10. Βανκούβερ (Καναδάς)

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες της λίστας εδώ

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral